Hauts Plateaux

De Hauts Plateaux omvat drie belangrijke bergmassieven: de Tsaratanana, Ankaratra en Andringitra. Ze liggen bezaaid met plantaardige velden, rijstvelden en wijngaarden. Een ideaal landschap voor mooie wandelingen. De kronkelende wegen leiden tot prachtige pittoreske dorpjes, bestaande uit hutten en hutten gemaakt van aarde of rode baksteen en kerken met hoge torens.

Informatie over Hauts Plateaux

Beste foto's & tips van Hauts Plateaux

'461868' door whelder '461868' door whelder

MadagaskarHauts Plateaux

MadagaskarHauts Plateaux

Rawhide

whelder

Rawhide is weliswaar geen film maar een televisieserie maar wel een invloedrijke. De cowboys van Madagaskar hebben lang niet zo'n spectaculair leven als de televisiehelden maar ze doen in essentie hetzelfde werk.Zeboes worden vanuit het zuiden opgedreven naar de grote Zeboemarkt in Ambalavao. Ze zijn niet te paard maar te voet en hebben niets meer dan een stok en een bundeltje kleren. Onderweg slapen ze bij hun vee. De tocht kan soms wel weken duren. Als ze dan na de verkoop in Ambalavao de koeien in de vrachtwagens gedreven hebben volgt betaaldag en springen ze flink uit de band.

'531796' door hestermaasdam '531796' door hestermaasdam

MadagaskarHauts Plateaux

MadagaskarHauts Plateaux

Hooglanden

hestermaasdam

Madagaskar is erin geslaagd het tempo van ontbossing met een achtvoud te verminderen.Uit satellietbeelden blijkt dat de ontbossing in de natuurgebieden is gedaald tot 0,1 procent (van het totale oppervlak) per jaar. In de jaren "90 was dat nog 0,8 procent. Mooi om te lezen het is zo'n prachtig land, goed nieuws dus.

'544664' door hestermaasdam '544664' door hestermaasdam

MadagaskarHauts Plateaux

MadagaskarHauts Plateaux

Picknick

hestermaasdam

Wij rijden door het hoogland van Madagaskar, we zoeken een leuk plekje om te picknicken. Daar aangekomen blijkt dat we niet de enige zijn maar dat maakt het alleen maar gezelliger.

Laat kaart zien