Avenue des Baobabs

Wellicht dé nummer 1 highlight van Avenue des Baobabs is de Avenue of the Baobabs, een groep baobabbomen die langs de Route nationale 8 tussen Morondava en Belon'i Tsiribihina staan. Sommige bomen zijn wel meer dan 800 jaar oud. Ondanks zijn populariteit als toeristische bescherming is er geen bezoekerscentrum of andere organisatie waardoor de lokale bevolking geen inkomsten heeft uit het toerisme.

Informatie over Avenue des Baobabs

Beste foto's & tips van Avenue des Baobabs

'460101' door antwan '460101' door antwan

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

Zonsondergang bij de.

antwan

De baobab is een bijzondere boom die alleen in Afrika en Australië voorkomt. Op Madagaskar zijn er echter heel veel en zelfs 7 verschillende soorten. Je vindt ze vooral in het westen van het eiland, hier ligt ook de beroemde Baobab Allee. De bomen zijn erg fotogeniek, vooral tijdens zonsondergang.

'483795' door Esthers '483795' door Esthers

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

Ochtend licht

Esthers

Op weg naar de baobab allee vroeg in de morgen geeft het vele stof vermengd met het mooie ochtendlicht een aparte sfeer aan dit plaatje. Wil je daar foto's maken zonder dat er al te veel toeristen zijn dan moet je hier al echt voor zonsopgang zijn.

'485850' door harfra '485850' door harfra

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

Als de rust is...teru

harfra

Aan het einde van de dag vertrekken de locals richting huis. Ze proberen zelfgemaakte souvenirs te slijten aan de toeristen die de Avenue des Baobabs bezoeken. Overdag is deze speciale laan al een prachtige locatie maar aan het einde van de dag is het met het bijzondere licht en niet te vergeten de rust nog mooier. Overnacht je in Morondava, dan is het goed te doen om aan het einde van de dag nog een keer terug te gaan naar de Avenue des Baobabs de afstand is zo’n 10km.

Laat kaart zien