Antsirabe

Antsirabe ligt in het midden van het land, in het Ankaratragebergte op de hellingen van de Tsiafajavona op 1540 meter hoogte. Het is de derde stad van het land na de hoofdstad Antananarivo en de havenstad Toamasina. Vanwege haar hoge ligging wordt de stad ook wel de 'koudste stad van Antsirabe' genoemd. Bezienswaardig zijn het kuuroord Hôtel des Thermes, de Katholieke kathedraal en het Tritrivameer.

Informatie over Antsirabe

Beste foto's & tips van Antsirabe

'492523' door afrika '492523' door afrika

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Op de uitkijk

afrika

Met de bus gaan we van Antsirabé naar Ambositra. Na een uurtje rijden stappen we uit om langs de prachtige rijstvelden en dorpjes te lopen. Heerlijk even de benen strekken en lopend zie en ervaar je toch altijd veel meer. Heel veel huizen hebben het woongedeelte bovenin, terwijl het vee beneden 'huist'. Deze vrouw staat op de uitkijk naar wie weet het. Misschien haar man of (klein)kinderen die met het vee of de oogst huiswaarts keren...

'506221' door ducgirl '506221' door ducgirl

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Boophis Luteus

ducgirl

Deze foto van de Boophis luteus (een boomkikker uit de familie Mantellidae) heb ik genomen net buiten mijn huisje toen ik op weg was naar het diner. Hij/zij dacht het begint bijna te schemeren ik kan wel uit mijn schuilplaats komen. Maar goed dat ik altijd/overal mijn camera mee neem.

'517349' door silly '517349' door silly

MadagaskarAntsirabe

MadagaskarAntsirabe

Kameleon

silly

Heel langzaam beweegt de kameleon zich voort, het lijkt of zijn huid bestaat uit honderden kraaltjes, en er bestaan wel zo'n honderd soorten. De ogen kunnen zich onafhankelijk van elkaar bewegen. Dit ziet er zeer eigenaardig uit.Ze hebben, afhankelijk van de soort, twee of drie tenen aan de poten. Deze tenen dienen als grijptangen. Daarmee kunnen kameleons moeiteloos takjes omsluiten. Een extra houvast biedt de staart die zich om de tak heen rolt.

Laat kaart zien