Thaba-Tseka

Thaba-Tseka is een district in Thaba-Tseka. Het heeft een oppervlakte van 4270 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 130.000. De gelijknamige plaats is er de enige stad en daarmee hoofdstad. Het district ligt in het oosten van het land, waar ook de beroemde Sani Pass ligt.

Informatie over Thaba-Tseka

Beste foto's & tips van Thaba-Tseka

'115026' door dirkhuijssoon '115026' door dirkhuijssoon

LesothoThaba-Tseka

LesothoThaba-Tseka

Hoed

dirkhuijssoon

Ondanks alles, veel vrolijkheid

'145285' door herman m '145285' door herman m

LesothoThaba-Tseka

LesothoThaba-Tseka

Basotho's

herman m

Op de foto staan twee leden van een Basotho-familie. De foto is gemaakt in een dorpje in Lesotho, vlakbij de Sanipas op de grens met Zuid-Afrika. Een huishouden bestaat uit drie of meer rondavels, ronde huizen van baksteen of natuursteen. De daken zijn van riet of stro. Lesotho is de enige onafhankelijke staat ter wereld die volledig boven de 1000 m ligt. Het laagste punt ligt op 1400 m en 80% van het land ligt boven de 1800 m. Lesotho is één van de drie landen ter wereld die volledig omgeven zijn door een ander land (de andere twee zijn San Marino en Vaticaanstad).

'152801' door herman m '152801' door herman m

LesothoThaba-Tseka

LesothoThaba-Tseka

Basutoland

herman m

Deze foto is genomen in een Basutodorpje in de omgeving van de Sanipas niet ver van de grens met Zuid-Afrika. Basutoland was een vroegere Britse kroonkolonie. Bij de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk op 4 oktober 1966 kreeg het toenmalige Basutoland de naam Koninkrijk Lesotho. Een gekozen regering werd in ere hersteld in 1993. Het land is verdeeld in districten, bestuurd door stamhoofden (Chiefs). Lesotho kent 909 km landgrenzen, volledig als enclave binnen Zuid-Afrika. Met een oppervlakte van 30.355 km2 neemt Lesotho qua grootte de 139ste positie op de wereldkaart in, tussen België en Armenië in. Ter vergelijk: Nederland staat op de 133ste plaats. Wil je meer achtergrondinformatie omtrent Lesotho, maar ook in een kort bestek van alle staten op onze wereldbol, dan verwijs ik je naar mijn TIP “alle staten in één oogopslag”, vermeld achter Nederland.

Laat kaart zien