Nakuru

Nakuru is de hoofdstad van de Nakuruanse provincie Bonde la Ufa. Het is de vierde stad van Nakuru en dankt zijn naam zoals zoveel steden in Nakuru aan de Masai. Vlakbij ligt het Lake Nakuru National Park, dat bekendstaat om de honderdduizenden flamingo's en pelikanen die in dit meer verblijven.

Informatie over Nakuru

Beste foto's & tips van Nakuru

'331535' door Cobinho '331535' door Cobinho

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Een stramme knieval

Cobinho

Al eerder plaatste ik een foto van een knieval, maar dan van een wrattenzwijn. Deze pose had ik reeds vaker gezien van een wrattenzwijn, tijdens het drinken. Evenals de spreidstand van een drinkende giraf. Beide zijn typische houdingen, maar een knieval van een neushoorn had ik nog niet eerder gezien. Dat zette me aan het denken en ben gaan googelen, maar ik kon hierover niets vinden. Dus zit ik nog steeds met de vraag... is dit ook een kenmerkende houding voor een neushoorn?

'341882' door Rhodaxx '341882' door Rhodaxx

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Roze

Rhodaxx

Donkere wolken pakten zich samen boven het meer op het moment dat ik deze prachtige roze flamingo's zag. Nog geen vijf minuten na het maken van deze foto barstte er een oorverdovend onweer los en zat ik weer hoog en droog in de jeep.

'180596' door arnodorien '180596' door arnodorien

KeniaNakuru

KeniaNakuru

Zo, ff een dutje...

arnodorien

In Lake Nakuru National Park, nog steeds in de stromende regen, zit deze neushoorn even lekker uit te rusten. We konden er heel dichtbij komen waardoor je plotseling de details van zo'n beest kan zien, zijn oren bijvoorbeeld...

Laat kaart zien