Beleef de wonderbaarlijke wilfdlife-trek in Afrika nu vanuit huis image
Odeke

Beleef de wonderbaarlijke wilfdlife-trek in Afrika nu vanuit huis

Natuur- en dierenliefhebbers opgelet! Altijd al de grote migratie van miljoenen dieren in Afrika van dichtbij willen zien? Dat kan nu en je hoeft er niet de deur voor uit. Beleef de wonderlijke en spectaculaire grote migratie nu met de nieuwe app HerdTracker gewoon vanuit je luie stoel.

Twee medewerkers van HerdTracker aan het werk. Foto: HerdTrackerIeder jaar trekken miljoenen gnoes, gazelles en zebra’s op en neer tussen het Maasai Mara Reserve in Kenia en de Tanzaniaanse Serengeti, op zoek naar water en vers gras. Voor het eerst in de geschiedenis was dit spektakel live te aanschouwen via je laptop, tablet of telefoon. Met de app en website HerdTracker krijg je nu toegang tot vele indrukwekkende foto’s en prachtige videobeelden, die voorzien worden van deskundig commentaar. Ook worden er nog dagelijks updates gepost van Trackers ter plaatse.De grote migratie behoort tot een van de meest spectaculaire verschijnselen op aarde. Helaas voor de dieren is het wel een gevaarlijke reis. Tijdens hun tocht moeten ze de Mara Rivier oversteken, waarin duizenden krokodillen liggen te wachten op een lekker hapje, en worden ze constant in de gaten gehouden door hongerige leeuwen die het vooral op de gnoekalfjes hebben voorzien.

Het gevaarlijkste punt voor de gnoes is het oversteken van de Mara Rivier. Foto: hbplaatjesHet idee voor dit bijzondere project ligt bij de Keniaanse overheid en heeft als doel om het toerisme te promoten. De Maasai Mara is de belangrijkste trekpleister van het land. Na het zien van deze unieke beelden wil je toch meteen je koffers pakken?