Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Betaalbaar op safari in Kenia

Kustgebied,
Kenia


Ga je naar Kenia en wil je op safari, dan bespaar je veel geld door dit niet van tevoren via het reisbureau te boeken, maar ter plekke bij de lokale bevolking. Boek een vliegticket-hotelcombinatie naar Mombasa (het gemoedelijke [url="http://www.reefhotelkenya.com/" target="_blank"]Reef hotel[/url] is een aanrader, niet superdeluxe, maar alles wat je nodig hebt is er, het personeel is vriendelijk, het eten uitstekend en het ligt aan een mooi strand; te boeken via D-reizen v.a. EUR 600 voor 9 dagen). Op het strand lopen jongens bij wie je uitstekende safari’s kunt boeken (bijvoorbeeld Richard) of boek bij [url="http://www.sunsetkenya.com/" target="_blank"]Sunset Kenya Tours&Safari’s[/url] in het winkelcentrum een kwartier lopen van het hotel (contactpersoon Ben Nzomo, bnzomo@yahoo.com). Dat laatste hebben wij gedaan en we hadden een prima chauffeur, Peter.

Je kunt zelf aangeven naar welke [url="http://www.onskenia.nl/parken/safari-parken-kenia.htm" target="_blank"]parken[/url] je wilt (bijvoorbeeld Tsavo East/West, Amboseli, Masai Mara), hoe lang, in welke hotels je wilt verblijven, enz. De strandjongens of Sunset hebben voorbeelden om je ideeën te geven. De lodges (bijvoorbeeld [url="http://www.google.nl/images?um=1&hl=nl&newwindow=1&rlz=1T4ACAW_nlNL383NL383&biw=1345&bih=594&tbs=isch%3A1&sa=1&q=%22voi+safari+lodge%22&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=" target="_blank"]Voi Safari Lodge[/url] en [url="http://www.google.nl/images?um=1&hl=nl&newwindow=1&rlz=1T4ACAW_nlNL383NL383&biw=1345&bih=594&tbs=isch%3A1&sa=1&q=%22taita+hills+salt+lick%22&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=" target="_blank"]Taita Hills Salt Lick[/url]) die ze aanbieden zijn dezelfde als de reisorganisaties boeken, dus er is geen verschil in luxe. Je gaat met kleine Nissan busjes voor maximaal 7 personen, waarvan het dak tijdens de gamedrives open gaat.

Reken [u][b]na onderhandelen[/b][/u] op maximaal EUR 100 per persoon per dag. Daarbij zijn overnachtingen inbegrepen, 2-3 gamedrives per dag, alle maaltijden, water tijdens de gamedrives en vervoer. Het kan ook goedkoper als je zelf een groep bij elkaar zoekt waardoor je beter kunt onderhandelen over de prijs. Wij waren met zes personen en betaalden voor 3 dagen - 2 nachten EUR 250 per persoon. Ook weet je als je je eigen groep samenstelt dat je niet met all-inclusive Polen of Russen in een busje komt te zitten (ja, deze bevinden zich ook in Kenia en echt waar, de flessen drank gaan gewoon mee op safari en er wordt flink wat afgelald over de Afrikaanse savanne…).

Het verschil in prijs door niet bij de reisorganisatie te boeken is zo’n EUR 25-40 p.p.p.d. (afhankelijk van de gekozen lodges en parken), scheelt toch behoorlijk. Je betaalt bij het boeken bij de strandjongens of Sunset alleen een kleine aanbetaling (EUR 10), pas op de dag van vertrek betaal je de rest. Wij hebben echt een top safari gehad voorzien van alle luxe en comfort!!! En na de safari: uitrusten in de zon bij het Reef hotel!