Kaapverdië

Kaapverdië, Sao Vicente

eaglezmr2 was hier op 2017-09-29 Gepost op: 2018-04-21 2 reacties.
Vandaag kunnen we niet meer duiken i.v.m. onze vliegtijden morgen. We hebben een mooie route uitgetekend in de Garmin zodat we een groot deel van het eiland gaan zien. Een deel ervan is uit de losse hand getekend want op de papierenkaart staan meer wegen dat op de digitale variant, maar dat maakt het off-road rijden juist leuk, een beetje avontuur en zien waar je beland.
We stoppen eerst in het zuiden, een klein dorpje net onder t vliegveld waar echt niets te beleven valt, we draaien een rondje over de rotonde en we zijn het dorp alweer uit. Snel rijden we via de grote weg richting het oosten waar we afbuigen voor één van de bergen, wat lokale mensen kijken ons gek aan maar we gaan ervoor, scheuren door t zand.
Binnen 10 minuten staan we voor een afgesloten weg waar grote graafmachines bezig zijn, niet helemaal volgens plan maar we geven niet op, de kaart op schoot en een nieuwe route uitzetten. Na een half uurtje komen we aan op een afgelegen strandje. Er staan 3 mensen in wat stenen te hakken, geen flauw idee wat ze hier doen en hoe ze hier gekomen zijn maar er wordt in ieder geval weer vriendelijk gezwaaid en gelachen. We maken wat foto’s op het strand maar zwemmen zit er hier niet in, hoge golven en vermoedelijk veel stroming,
Vanaf hier is er nauwelijks nog een weg maar gelukkig zijn we wel weer op onze geplande route gekomen dus we kunnen redelijk inschatten welke kant we op moeten. De auto in de 4x4 lage gearing en rustig hobbelen we over grote stenen, zo’n Jimny is echt het gebakje onder de 4x4 auto’s maar hij kan behoorlijk veel hebben is sterker dan verwacht. Na 15 minuten komen we bij een tweede strandje aan waar wat vervallen huisjes staan. En ik schiet een aantal HDR foto’s in 1 van de huisjes. Ik denk dat hier soms vis wordt schoongemaakt want de lucht is niet te harden en ik heb nog nooit zoveel vliegen om me heen gehad.
Meter voor meter hobbelen we verder en passeren we een grote krater aan onze linkerkant, we proberen nog een weg te zoeken om naar boven te rijden maar willen het niet riskeren om op de laatste dag ergens vast te komen zitten, en wandelen hebben we vandaag weinig zin in.
We belanden weer op de verharde weg en komen door een aantal dorpjes, weinig mensen op straat en alle winkels en barretjes zitten dicht dus we rijden snel door naar Baia das Gatas , één van de grote witte stranden hier waar het altijd veilig is om te zwemmen. Een verfrissende duik hebben we ondertussen wel zin in.
Het laatste deel van onze route brengt ons naar het hoogste punt, Mont Verde en we hebben geluk dat de weg tot helemaal bovenaan komt. Op 700 meter is het helaas bewolkt maar als we iets lager zitten hebben we een mooi uitzicht over Mindelo. Leuk om een groot deel van het eiland gezien te hebben maar vergeleken met Santo Antao is het een droge bedoeling met een stuk minder sfeer.
De laatste avond nemen we het er nog maar even van, lekker eten en samen met een Nederlander die we treffen belanden we in een bar waar we een gezellig avondje bier drinken en van live muziek genieten.
Het was echt een leuke en mooie vakantie. Santo Antao is een prachtig eiland, mooie groene bergen en als je door de plantages loopt heb je haast het gevoel alsof je in Azië rond loopt. Ook zijn er zeer weinig toeristen en zijn de mensen erg behulpzaam en aardig. Het enige nadeel, (wij vonden het een voordeel)  buiten duiken en hiken is er ook echt niets te beleven. Het duiken is hier spectaculair, ontzettend veel vis en kans op schildpadden, haaitjes en manta’s, al ga je dit niet dagelijks zien.
Sao Vicente is iets meer toeristisch en er zitten meer restaurants en winkels, ook zijn de eetgelegenheden in het centrum wat duurder. Het duiken is wat meer macro gericht en er zit minder vis. Wel liggen er een aantal wrakjes. Qua natuur bovenwater komt dit eiland niet in de buurt van Santo Antao. Wij verbleven 10 nachten op Santo Antao en 4 nachten op  Sao Vicente en dat was een mooier verdeling.
Een auto huren is niet erg gemakkelijk op deze eilanden, het beste kunt je via CaboContact (lokale VVV) een auto huren op Sao Vicente en hem met de ferry naar Santo Antao brengen. Voor 2 weken ben je dan ongeveer 800 euro kwijt. 
0
2

Foto's bij dit blog

Kaapverdië, Sao Vicente
Kaapverdië, Sao Vicente
Kaapverdië, Sao Vicente
Kaapverdië, Sao Vicente
Alle blogs van eaglezmr2
 

2 reactie(s) bij "Kaapverdië, Sao Vicente"

  • profile image comment

    Wat een avontuurlijk verhaal. Er gaat niets boven het reizen met een 4WD.

    Door MariekeH • geplaatst op 2018-05-28 17:50:37
  • profile image comment

    Een mooi verslag van jullie gehele reis. De foto's geven een mooi overzicht van de uitzichten. Kan niet anders dan dat het een fantastische vakantie is geweest.

    Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2018-04-25 19:24:50

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.