Praia

Op het eiland Santiago ligt de Kaapverdische hoofdstad Praia. Deze belangrijkste en grootste stad van het land is een populaire aanlegplaats voor schepen die op weg zijn naar het Verre Oosten of Brazilië. Bezienswaardig zijn het Albuquerque Square, het oude stadhuis uit 1920, het presidentieel paleis en het Monumento de Diogo Gomes.

Informatie over Praia

Beste foto's & tips van Praia

'403692' door RReintjes '403692' door RReintjes

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Gezellige markt

RReintjes

De markt in Praia, de hoofdstad van Santiago en de geheel Kaapverdië, is een gezellige bedoening. Iedereen ontmoet elkaar daar en men wisselt de laatste roddels uit, terwijl men zijn dagelijkse groenten weer uitzoekt.

'554036' door sidonius '554036' door sidonius

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Wat een joekel!

sidonius

Santiago is het grootste van de Kaapverdische eilanden. De hoofdstad is Praia, met 130.000 inwoners. De stad is gebouwd op diverse plateaus. Wij verbleven op het centraal gelegen Plató. Hier vind je leuke barretjes en restaurants, en ook de Mercado Municipal, de overdekte markt. Je ziet dan ook veel vrouwen op straat met iets op hun hoofd, vaak een plastic teil met daarin groenten, fruit of vis. De vrouw op de foto draagt een enorme vis, waarschijnlijk een tonijn want die is erg populair in de Kaapverdische keuken.

'405278' door RReintjes '405278' door RReintjes

KaapverdiëPraia

KaapverdiëPraia

Markt Praia

RReintjes

De markt in Praia is een Walhalla voor fotografen. De kunst is momenten vast te leggen en vaak zie je momenten net aan je voorbijgaan. Deze vrouw houdt de boel op haar hoofd in evenwicht terwijl ze met een klant zit af te rekenen.

Laat kaart zien