Mindelo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bij de kapper is het gezellig

Mindelo,
Kaapverdië


Mijn eerste foto in 2022 komt uit Kaapverdië, het land waar onze laatste verre reis naartoe ging.
We hebben het heerlijk gehad daar.
Wij lopen wat rond In het historische stadscentrum van Mindelo, de culturele hoofdstad van Kaapverdië op het eiland Sao Vicente. Het lijkt het wel of je terug in de tijd gaat; in elke straat staan pastelkleurige koloniale huizen, sommige behoorlijk afgebladderd, die herinneren aan de Portugese en Engelse aanwezigheid op het eiland. Op de gekleurde pleintjes zijn marktjes en langs de straat zie je winkeltjes waar je zo naar binnen kunt lopen voor een praatje.
Kappers zijn er genoeg, de Kaapverdianen besteden veel aandacht aan hun haar.
De kapper is niet alleen kapper, hij biedt ook een luisterend oor, je kunt een spelletje spelen , de zaken van de dag doornemen. Nederlanders worden met open armen ontvangen, vooral als je uit de buurt van Rotterdam komt, waar veel Kaapverdianen wonen.
In Rotterdam is het jaarlijks zomercarnaval, in Mindelo het Carnaval Tropical, één van de drie spectaculairste tropische carnavals ter wereld naast Brazilië en Trinidad & Tobago. De voorbereidingen beginnen een jaar van te voren en vanaf januari wordt er al geoefend op straat met drums tijdens de Afrikaanse krijgeroptochten (Mandinga) Eind februari of begin maart barst het 3 daagse feest los. Het lijkt me geweldig om erbij te zijn.