Kaapverdië image

Kaapverdië


Populaire bestemmingen

Kaapverdië
Afrika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Kaapverdië

Kaapverdië kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Kaapverdië naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Kaapverdië. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(5)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

De diepte in op Santa Antao
De diepte in op Santa Antao
Santo Antão
Corriedewinter
Schelpen zoeken en surfen in Salamansa
Schelpen zoeken en surfen in Salamansa
Sao Vicente
Corriedewinter
Voettocht op Santa Antao: verrassend
Voettocht op Santa Antao: verrassend
Santo Antão
Corriedewinter

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Kaapverdië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Kaapverdië dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Kaapverdië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Kaapverdië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: kaapverdische escudo (CVE). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  20 januari Nationale Heldendag

  April – Goede vrijdag
  Herdenking van de dood van Jezus.

  April – Pasen

  1 mei: Dag van de Arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  5 juli Onafhankelijkheidsdag
  Viering van de dag dat Kaapverdië op 5 juli 1975 onafhankelijk werd van Portugal.

  15 augustus: Maria Hemelvaart
  De dag dat Maria naar de hemel gaat en wordt herenigd met Jezus.

  12 september Nationale Volksdag
  Feest ter ere van politieke leider Amilcar Cabral die op 12 september 1924 werd geboren. Hij streed voor de onafhankelijkheid van onder andere Kaapverdië.

  1 november – Allerheiligen
  Herdenking van alle heiligen uit de rooms-katholieke kerk.

 • Kaapverdië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Kaapverdië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Kaapverdië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type F
 • Tijdsverschil: 2 uur vroeger
  De hoofdstad van Kaapverdië is Praia.
  Het oppervlak van Kaapverdië is 7x Texel.
  De gesproken taal/talen: Portugees.