Ivoorkust image

Ivoorkust


Reisgids

Ivoorkust
Afrika
RoyanvanVelse

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Ooit was Ivoorkust één van de rijkste landen van West-Afrika, nu volgt de ene ramp op de andere in dit land. Door de politieke situatie die de afgelopen vijftien jaar alleen maar instabieler werd - de burgeroorlog duurt nog altijd voort - is het een land met veel schulden en ellende. De buitenlandse investeringen nemen af, zakenlieden en Europeanen verlieten het land en ook de binnenlandse handel krimpt. Door de hoge criminaliteit is de Ivoorkust een onveilig land. Dit is erg absoluut zonde, want je vindt er prachtige natuur in de vorm van witte stranden, bossen, bergen, regenwouden en oases. De muziek en houtsnijwerken zijn minstens zo bijzonder.

Van onze community

Oversteken met lianen
Oversteken met lianen
Centraal Ivoorkust
RoyanvanVelse
Kinderen aan het werk in Ivoorkust
Kinderen aan het werk in Ivoorkust
Kustgebied
RoyanvanVelse

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Ivoorkust:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  - Gele koorts 

  Het vaccinatie advies van Ivoorkust kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: CFA frank (XOF). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Ivoorkust – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Ivoorkust, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Ivoorkust gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type E
 • Tijdsverschil: 1 uur vroeger
  De hoofdstad van Ivoorkust is Yamoussoukro.
  Het oppervlak van Ivoorkust is 50% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Frans.