Guinee image

Guinee


Reisgids

Guinee
Afrika
ClaudiaN

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Dwars door het oude hoogland - over moderne asfaltwegen - trek je naar de wilde jungles en watervallen van het West-Afrikaanse Guinee. Helaas is het politiek en economisch zeer slecht gesteld in dit land. Voordat Guinee gekoloniseerd werd door de Portugezen en later de Fransen, was het een onderdeel van Mali. Nadat Guinee onafhankelijk werd van Frankrijk is de armoede groot. Velen wijten dit onder meer aan de plunderingen door de Fransen. 

Van onze community

Schooltje in Telimele in Guinee
Schooltje in Telimele in Guinee
Guinee
ClaudiaN
Wijze mannen
Wijze mannen
Centraal Guinee
Enroute2
De afwas
De afwas
Conakry
Enroute2

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Guinee:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Gele koorts

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Guinee kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Guinese Frank (GNF). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Guinee – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Guinee, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Guinee gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type FStekker type K
 • Tijdsverschil: 1 uur vroeger
  De hoofdstad van Guinee is Conakry.
  Het oppervlak van Guinee is 40% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Frans.