Volta

'550892' door dorie '550892' door dorie

GhanaVolta

GhanaVolta

Samen koken

dorie

Deze jonge Ghanese was bezig met het koken van de avondmaaltijd toen wij langs liepen. Ze toonde ons vol trots haar 2 weken oude dochter, die heerlijk door sliep.

'545132' door Fransvdg '545132' door Fransvdg

GhanaVolta

GhanaVolta

Lokale muzikanten

Fransvdg

Tijdens een boottocht over het grote stuwmeer in de Volta rivier bezochten we ook Dodi Island. Lokale bewoners probeerden een centje bij te verdienen aan de toeristen door muziek te maken. Goed bedoeld, maar in dit geval niet echt een succes.

'550543' door dorie '550543' door dorie

GhanaVolta

GhanaVolta

Potje koken

dorie

Deze vriendelijke Ghanese was druk bezig met het koken van de avondmaaltijd. Ze had allle groenten en kruiden schoongemaakt en deed alles in één pot om te koken.

'550467' door dorie '550467' door dorie

GhanaVolta

GhanaVolta

Nieuwsgierig

dorie

Tijdens onze reis door Ghana hebben we veel stops gemaakt om dorpen te bezoeken. Deze moeder had 3 kinderen, waarvan het jongetje de jongste was. Ze wilde samen met haar zoon op de foto, zoonlief ook, want hij had nog even tijd om in de kamera te kijken.

'551447' door dorie '551447' door dorie

GhanaVolta

GhanaVolta

In zichzelf gekeerd

dorie

In Kumasi bezochten we de Kejetia Market. Deze markt is met haar oppervlakte van zo’n vijftien voetbalvelden, niet alleen de grootste markt van Ghana, maar van heel West-Afrika. In haar eigen gedachten zat deze Ghanese jonge vrouw op een rustig plekje op de markt

'1090641' door Dianadm '1090641' door Dianadm

GhanaVolta

GhanaVolta

Visser bij de...Akoss

Dianadm

Het Voltameer is het grootste kunstmatige meer ter wereld ( 8500 km²) en is in 1965 ontstaan na de bouw van de Akossombo dam. Het meer voorziet niet alleen Ghana maar ook grote delen van buurlanden Togo en Benin van stroom. In de kleine dorpjes rondom het meer zijn nog veel traditionele vissers te vinden en ook in de buurt van de dam hebben zij hun netten uitgezet. Deze visser kwam zijn netten controleren. Bij elk net zette hij zijn duikbril met snorkel op en verdween voor enkele minuten onderwater. Heel leuk om te volgen, vooral omdat hij vanuit de lucht continue in de gaten werd gehouden door roofvogels, die hun kans afwachtten om ook een visje te bemachtigen.

'1110575' door Dianadm '1110575' door Dianadm

GhanaVolta

GhanaVolta

Aan het Voltameer

Dianadm

Het Voltameer is het grootste meer ter wereld dat handmatig is aangelegd. Het wordt gevormd door de Zwarte en Witte Volta en de omgeving rond het meer is weelderig groen. Een ideaal gebied voor wandelaars, maar ook als je wilt kennismaken met de Ewe-cultuur zit je hier goed. De omgeving van het meer is bezaaid met traditionele dorpjes die per kanotaxi te bereiken zijn en waar je het bedrijvige dorpsleven van dichtbij kunt ervaren. Heb je genoeg van de drukte, zoek dan een een mooi plekje op aan het meer en ervaar de stilte terwijl het langzaam donker wordt.

'1116959' door E.J. '1116959' door E.J.

GhanaVolta

GhanaVolta

Bedankt.....

E.J.

Allereerst wil ik hierbij mijn “volgers” ;-)) hartelijk bedanken voor de felicitaties voor mijn rode sterren en communitylid van de week. Onverwacht veel waardering ! Ik leek wel jarig een warm gevoel. Bedankt.... Ik ben “ laat ‘ verre reizen gaan maken. Mijn eerste verre reis was naar Ghana in 2006. Ik was toen actief verbonden aan een stichting die scholen- watervoorziening en boomplantprojecten hebben opgestart en uitgebouwd in verschillende delen van Ghana. Ik heb deze projecten toen mogen bezoeken zo ook de lokale school . Een fantastische ervaring om zo, met een privé chauffeur, in die afgelegen dorpjes te komen en met alle culturele egards en gewoontes te worden ontvangen. Echt buiten de gebaande paden als een ontdekkingsreiziger. (Niet mijn beste foto, maar voegt bij aan het verhaal )