Tamale

Tamale is de hoofdstad van de Northern Region, een provincie van Tamale. Het is de grootste stad van het noorden van het land. De omgeving wordt gedomineerd door savanne. Struin in Tamale over de markt of bezoek de nabijgelegen Kintampo watervallen als je wat verkoeling zoekt.

Informatie over Tamale

Beste foto's & tips van Tamale

'489501' door jannekeh '489501' door jannekeh

GhanaTamale

GhanaTamale

Wie de schoen past

jannekeh

Met zijn grote donkere kijkers, kijkt hij mij verbaast aan en laat het maar over zich heen komen wat die vrouw met de camera doet. Hij gaat lekker sabbelend aan de schoen verder!

'327852' door Willemien '327852' door Willemien

GhanaTamale

GhanaTamale

Meet Africa

Willemien

In het dorp Sognaayilli (Meet Africa), ca 10 kilometer van Tamale, kun je kennis maken met het dagelijkse leven van de Ghanezen. Zo zien we o.a. het wassen van een pasgeboren baby, het spinnen van een doodskleed, maken kennis met de chief, zien de hutten van binnnen, hoe ze koken en bakken en nog veel meer. De bewoners zijn erg vriendelijk en willen heel graag op de foto. Heel erg leuk is dat.

'441974' door sanneslob '441974' door sanneslob

GhanaTamale

GhanaTamale

Heksendorp Ghana

sanneslob

Drie heksen komen even nieuwsgierig kijken wat die witte mensen in het dorp komen doen. ? Hoe wordt je een heks? Als er meerdere vervelende gebeurtenissen tegelijk in jou omgeving plaatsvinden, bijvoorbeeld overlijden van een naaste, ziekte of ongevallen kan door de omgeving vermoed worden dat je een heks bent. Om er daadwerkelijk achter te komen of je een heks bent wordt er een kip in de lucht gegooid. Op de manier hoe deze kip terecht komt kan men zien of de vrouw in kwestie daadwerkelijk een heks is. In dat geval wordt zij verbannen naar het heksendorp. De vrouwen zelf geloven ook hielig in de uitkomst van de val van de kip en schikken zich gemakkelijk in hun lot. Ze willen namelijk niet nog meer elende in hun omgeving aanrichten dus zijn vaak tevreden met de verbanning naar het dorp. ?Om hier rond te mogen lopen heb ik eerst toestemming aan het dorpshoofd moeten vragen, en toen deze toestemming verleend werd werd ik door een van de zonen van het dorpshoofd rondgeleid in het dorp.

Laat kaart zien