Kumasi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Akwasidae Festival in Kumasi

Kumasi,
Ghana


Dit portret is gemaakt tjidens de Akwasidae Festival in Kumasi, Ghana. Dit ligt ongeveer 4 uur rijden van Accra, de hoofdstad.

Tijdens dit festival, dat elke 6 weken plaatsvind, komen alle belangrijke en grote families uit de Ashanti bijeen(stam/volk in Ghana uit de centrale regio, zij zijn een van de rijkste groepen van heel West Afrika door de hoeveelheid goud wat in hun grond gevonden kan worden, zie ook de armbanden en versieringen, allemaal massief goud) om hun voorouderen te vereren en herinneren. De mooiste stoffen worden uit de kast gehaald (de typisch Ghanese 'Kente') en verschillen ook per familie. De Ashanti hebben een chief, die in Ghana naast de President kan bestaan, en chief is over zjin regio/volk.

Er worden rituelen uitgevoerd, gezongen, gedanst, verhalen vertelt en het is ook wel een spectakel van zien en gezien worden. De onderhoofden (onder de chief) herken je duidelijk aan persoonlijke parasoldragers, meer sieraden en iedereen die naar ze toe komt om ze te begroeten. Net zoals deze meneer in beeld!