Ashanti

'311704' door Willemien '311704' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Trommelaar

Willemien

De Ashanti kennen veel tradities en ceremonies waarbij zij zich schitterend uitdossen in kleurrijke kleding en omhangen met gouden juwelen zoals tijdens het Akwasidae festival dat elke 42 dagen wordt gehouden in Kumasi. Ook wordt er gedanst en vooral getrommeld. Dit is een trommelaar met een bijzonder hoofddeksel die nog even achteromkijkt en mooi in de camera kijkt. Heb iets kleur uit de foto gehaald i.v.m. het felle licht op de achtergrond.

'310009' door Willemien '310009' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Goud

Willemien

Elke 42 dagen wordt het Akwasidae festival gevierd in het Koninklijke Paleis van Kumasi De stamhoofden betuigen eer aan de Ashantene (koning). Het is een kleurrijke bijeenkomst van de koning en alle stamhoofden en hun vrouwen waarbij ze hun traditionele gewaden van kenthe en traditionele gouden, vaak zeer oude,sieraden dragen. Zoveel goud had ik nog nooit bijelkaar gezien.

'321675' door Willemien '321675' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Bling bling

Willemien

Elke 42 dagen wordt het Akwasidae festival gevierd in het Koninklijke Paleis van Kumasi. Het is een kleurrijke bijeenkomst van de koning en alle stamhoofden en hun vrouwen waarbij ze hun traditionele gewaden van prachtige kenthe stoffen en traditionele gouden, vaak zeer oude,sieraden dragen. Zoveel goud had ik nog nooit bijelkaar gezien. Wat een macht stralen die stamhoofden uit met al hun goud.

'329305' door Willemien '329305' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

De staf van een...sta

Willemien

Elke 42 dagen wordt het Akwasidae festival gevierd bij het Koninklijke Paleis van Kumasi. Het is een kleurrijke bijeenkomst van de koning en alle stamhoofden en hun vrouwen waarbij ze hun traditionele gewaden van prachtige kenthe stoffen en traditionele gouden, vaak zeer oude,sieraden dragen. Elk stamhoofd heeft een hele staf bij zich. Deze mannen horen bij het stamhoofd die nog net zichtbaar op de achtergrond aanwezig is.

'310327' door Willemien '310327' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Hoofddeksels met goud

Willemien

De koning van de Ashanti zit tijdens het Akwasidae festival op een verhoging onder vele grote parasols. Zijn gevolg zit op de grond voor hem met daartussen een pad. Deze mensen dragen de meest vreemde, maar heel oude, hoofddeksels; vaak van dierenhuid of afgezet met goud.

'310268' door Willemien '310268' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Luipaard hoofddeksel

Willemien

Elke 42 dagen wordt het Akwasidae festival gevierd. De stamhoofden betuigen eer aan de koning. Het is een zeer kleurrijke bijeenkomst bij het paleis van de koning. Stamhoofden, hun vrouwen en hun gevolg in traditionele gewaden van kenthe en met veel gouden sierraden verschijnen voor de koning. Er wordt muziek gemaakt en gedanst. Velen dragen zeer oude hoofddeksels zoals deze man die naar mijn idee een luipaardhoofdvel op zijn hoofd heeft.

'325538' door Willemien '325538' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Kilo's goud

Willemien

Elke 42 dagen wordt het Akwasidae festival gevierd in het Koninklijke Paleis van Kumasi De stamhoofden en zijn volgelingen betuigen eer aan de Ashantene (koning). Een kleurrijke bijeenkomst. De koning krijgt geschenken aangeboden, er wordt gedanst en getrommeld. De stamhoofden dragen prachtig kleurrijke kleding (doeken eigenlijk) en heel veel goud. Niet alleen aan hun armen en handen maar ook op hun hoofd en onderbenen. Ghana heette niet voor niets vroeger goudkust.

'310969' door Willemien '310969' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Bizarre hoedjes

Willemien

Het Ashanti koninkrijk was tot de negentiende eeuw één van de machtigste koninkrijken van West-Afrika. De Ashanti kennen veel tradities en ceremonies waarbij zij zich schitterend uitdossen in kleurrijke kleding en gouden juwelen zoals tijdens het Akwasidae festival dat elke 42 dagen wordt gehouden. De prachtige kleding is indrukwekkend om te zien; de hoofdtooien zijn soms heel bizar!

'402516' door wisseschout '402516' door wisseschout

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Taboe

wisseschout

Lake Bosumtwi. Een plaatselijke visser peddelt over het kratermeer. Vanwege een taboe mogen de vissers alleen met hun handen peddelen zittend op een Padua [ boom stronk] Dus een gewone boot mag ook niet. Dit allemaal vanwege de Ashanti tradities.

'310747' door Willemien '310747' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

de Ashantene

Willemien

De stamhoofden betuigen eer aan de Ashantene (de koning van de Ashanti). Tot de 19e eeuw was het Ashatirijk een van de belangrijkste koninkrijken van Afrika. Het is een kleurrijke bijeenkomst van de koning en alle stamhoofden en hun vrouwen waarbij ze hun traditionele gewaden van kenthe en traditionele gouden sierraden dragen. Drums, hoornblazers, dansers, grote gekleurde parasols, goud en nog eens goud. De koning wordt binnengedragen onder enorme parasols. Hij is echt behangen met hele oude gouden sieraden. Best moeilijk om een glimp van hem op te vangen en ben blij dat het gelukt is.

'329239' door Willemien '329239' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Bijzonder hoofddeksel

Willemien

De Ashanti kennen veel tradities en ceremonies waarbij zij zich schitterend uitdossen in kleurrijke kleding en gouden juwelen zoals tijdens het Akwasidae festival dat elke 42 dagen wordt gehouden. De prachtige kleding en de hoofddeksel zijn indrukwekkend om te zien.

'403047' door wisseschout '403047' door wisseschout

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Niet storen

wisseschout

Dicht bij Abono hebben we een dorpje bezocht. Eerst melden bij de plaatselijke chief en daarna liepen we langs een schooltje. Daar aangekomen begingen we de fout om naar binnen te lopen. We kregen toch op ons kop van de schoolmeester. We mochten niet storen. Logisch natuurlijk. Gelukkig kon hij er later wel om lachen en mochten de kinderen toch even naar buiten " om ons te zien "

'310768' door Willemien '310768' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Met andermans veren..

Willemien

Elke 42 dagen wordt het Akwasidae festival gevierd in het Koninklijke Paleis van Kumasi De stamhoofden betuigen eer aan de Ashantene (koning). Het is een kleurrijke bijeenkomst van de koning en alle stamhoofden en hun vrouwen waarbij ze hun traditionele gewaden van kenthe en traditionele gouden, vaak zeer oude,sieraden dragen. De koning krijgt veel geschenken aangeboden; dieren, drank, eieren, stenen echt van alles. Dit alles moet wel in goede banen geleid worden en daar zorgt deze man met zijn prachtige hoofdtooi voor. Echt pronken met andermans veren

'422652' door sjoerdhobelman '422652' door sjoerdhobelman

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Kind in slaap gevalle

sjoerdhobelman

Dit is kind is gewoon in slaap gevallen op de harde grond. Er was in het hutje wel een soort van matras aanwezig, maar vond dit ook goed.

'329342' door Willemien '329342' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Cadeau voor de koning

Willemien

Ghana: Kumasi. Tijdens het Akwasidae betuigen stamhoofden en hun gevolg eer aan de koning. Het is een zeer kleurrijke bijeenkomst bij het paleis. Ze brengen ook geschenken voor de koning mee. De geschenken zijn heel divers; geiten, bouwstenen, kruiden, stoffen etc. Deze man bood een schaal vol met kruiden aan. Hij moest wel worden ondersteund. Waarom...de schaal zo zwaar of...

'344143' door bartvis '344143' door bartvis

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Visser in Lake...Bosu

bartvis

Deze visser in Lake Bosumtwi zit op een houten plank. Volgens traditioneel geloof namen in dit meer de zielen afscheid van de god twi. Het is dus een heilig meer voor de Ashanti, daarom wordt het alleen toegestaan om op houten plankjes te vissen. Lake Bosumtwi is ontstaan door een inslag van een meteoriet. De diameter van het meer ligt rond de 8 km en op het diepste punt is het meer 81 meter!

'311349' door Willemien '311349' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Kleurrijk

Willemien

De Ashanti kennen veel tradities en ceremonies waarbij zij zich schitterend uitdossen in kleurrijke kleding en met gouden juwelen zoals tijdens het Akwasidae festival dat elke 42 dagen wordt gehouden in Kumasi. Pruiken zijn in bij Ghanese vrouwen. Voor dit bijzondere festival heeft deze dame danook een kleurrijke pruik opgezet.

'405711' door enroute2 '405711' door enroute2

GhanaAshanti

GhanaAshanti

It’s my car!

enroute2

Deze afgedankte taxi is leuk voor kinderen om in te spelen en de jongen die erbij staat lijkt de trotse ‘eigenaar’ te zijn. Als de auto niet te snel wegroest, hebben zijn kleinkinderen er ook nog plezier van, want afvoeren naar de sloop, als die al bestaat, is geen optie. Het lijkt wel een antieke Amerikaanse slee, hier zou hij misschien doorgaan voor collectors item. (scan)

'329213' door Willemien '329213' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Wat is het heet!

Willemien

Elke 42 dagen wordt het Akwasidae festival gevierd bij het Koninklijke Paleis van Kumasi. Het is een kleurrijke bijeenkomst van de koning en alle stamhoofden en hun vrouwen waarbij ze hun traditionele gewaden van prachtige kenthe stoffen en traditionele gouden, vaak zeer oude,sieraden dragen. Het was heel warm die dag, zoals alle dagen tijdens onze vakantie in Ghana. De dames proberen zich nog een beetje tegen de zon te beschermen.

'358744' door enroute2 '358744' door enroute2

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Biertje op de trein

enroute2

Club Beer is ook zo'n populair biertje in Ghana. Volgens het opschrift op deze trein zou hij Ghana's no. 1 zijn, maar daar is het tenslotte reclame voor. Op deze website (waarvan ik het bestaan tot nu toe natuurlijk niet kende) http://www.ratebeer.com/country/ghana/80/ staat Club op de vierde plaats. Net als het leven zelf, geven de bontgekleurde treinwagons een vrolijke aanblik in dit land.

'310577' door Willemien '310577' door Willemien

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Versteld hoedje

Willemien

Tijdens het Akwasidae festival in Kumasi komen vele stammen de koning bezoeken. De koning zit onder parasols en zijn gevolg zit in twee lange rijen voor hem. Zij zitten allen op de grond. Zij dragen de meest vreemde, maar heel oude, hoofddeksels; vaak van dierenhuid. Deze is al een paar keer versteld maar heeft wel een prachtig ornamentje.

'377814' door jeannette '377814' door jeannette

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Hoog bezoek

jeannette

Op22 december bezochten wij het Akwasidae festival in Kumasi. Zeer kleurrijk en muzikaal. Daar liepen we ook Kofi Annan en zijn vrouw tegen het lijf. Vreemde gewaarwording hem 'gewoon' tussen de mensen te zien. Zijn vrouw draagt hier de kleuren van de Ashanti stam.

'42132' door Ingrid '42132' door Ingrid

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Ghanese marktvrouw

Ingrid

Marktvrouw

'253189' door wisseschout '253189' door wisseschout

GhanaAshanti

GhanaAshanti

Vissen op traditionel

wisseschout

Hier op Lake Bosumtwi mogen de vissers alleen varen op een stuk boomstronk [ PADUA] en ook alleen met hun handen peddelen. Er rust n.l een taboe op het gebruik van "normale" boten om te vissen. Het is een heilig meer voor de Ashanti bevolking. Het meer ligt 30 km van Kumasi af en is één en al rust. Jammer dat je het gezang van de visser er niet bij kunt horen.