Accra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eten In Accra, Ghana

Accra,
Ghana


In Accra zijn er genoeg opties om lekker uit eten te gaan. Je hebt soms wel een portie geduld nodig, aangezien de service wat langzaam is. Maar ach, je bent toch op vakantie, dus waarom zou je haast hebben? Mijn aanraders zijn:

Bluegate. Dit Tilapia restaurant ligt in de wijk Osu. Als je op de hoofdstraat bij Papaye afslaat (fastfood reatuarant, oftewel kip en rijst!) en helemaal rechtdoor loopt kom je er vanzelf. Tilapia is ook de enige vis die ze er serveren. Pas wel even op met de bakjes waar je je handen in moet wassen. Deze bevatten vaak kraanwater en daarom zou je er ziek van kunnen worden. Het beste is om de bakjes even met je eigen flessenwater te vullen. Een leuke optie waar veel locals komen.

Old Bob's is een reastaurantje dat vlakbij Bluegate ligt. Gewoon aan het eind van de straat linksaf. Het ziet er een beetje donker uit van buiten, maar eenmaal binnen is het een gezellig klein, modern restaurantje. Ze hebben verschillende vlees en vis gerechten. De snapper was mijn favoriet.

Heb je zin in iets duurders? Aan Oxford Street zit Monsoon, een sushi restaurant en 's avonds een bar. Komen vooral veel expats.

Aan oxford street vind je ook het kleine openlucht reatuarantje Venus. Internationaal eten tegen een goede prijs.

Na een tijdje in Ghana geweest te zijn had ik soms heel veel zin een goedkope hamburger! (Ja, je ontiwkkelt soms rare voorkeuren als je lang van huis bent). Ik combineerde mijn hamburgerzin met een middagje zwemmen in het Golden Tulip Hotel. Lekker zwembad en lekkere hamburgers.

Voor lunch met een mooi uitzicht op zee kun je naar het Tribes restaurant aan de Liberian Road Extended. Zit in het Afia Beach Hotel (een eenvoudig hotel). Lekkere goed geprijsde gerechten!

Voor een echte Pizza moet je naar Mama mia, gerund door een dikke Italiaan die Peter heet. Op 7th lane in Osu.