Serrekunda

'458161' door trudyvermeij '458161' door trudyvermeij

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Uit het boekje

trudyvermeij

Erg warm is het in een compound in Serrekunda en dan is het fijn als je even kunt relaxen op een matje; deze dame wilde graag poseren in haar mooiste kleren.

'460423' door Rhodaxx '460423' door Rhodaxx

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Le Ballon rouge

Rhodaxx

De rode ballon is een Franse kinderklassieker zonder tekst over een jongetje dat erg gehecht raakt aan een rode ballon. Deze volgt hem overal door Parijs. Het jongetje probeert de ballon te beschermen tegen jaloerse schoolkameraadjes die een wilde achtervolging hebben ingezet. Deze ballon gaf ik weliswaar aan een meisje en is oranje, maar ze is er net zo aan gehecht als het jongetje uit de film.

'487742' door harfra '487742' door harfra

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Verse vis

harfra

Aan het strand bij Tanji komen aan het einde van de dag de vissers aan land om de vangst van die dag te verkopen. De families van deze vissers wachten geduldig tot de vis aan land is gebracht om het vervolgens direct op het strand te verkopen Verser kun je de vis niet krijgen! Iedere avond weer een prachtig kleurrijk schouwspel.

'483806' door Rhodaxx '483806' door Rhodaxx

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Bezoek aan de markt

Rhodaxx

Als je naar Gambia gaat vergeet dan een dagje het strand en trek er op uit. Op elk pleintje zijn er taxi’s te vinden die je waar je maar wilt heen brengen voor een zacht prijsje. Vooral de markten zijn heel kleurrijk, je ziet er onder andere vrouwen met sla in een wasmand en paprika’s op de grond.

'460893' door carolienduistermaat '460893' door carolienduistermaat

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Batikfabriek

carolienduistermaat

Op het programma stond een bezoek aan een batikfabriek in Serrekunda. Ik keek dan ook een beetje vreemd op dat dit een pleintje bleek te zijn waar het hele proces vanaf het tekenen, de kleurbaden, wassen en drogen in de buitenlucht plaats vond.

'490215' door harfra '490215' door harfra

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Visafslag op het...st

harfra

Bij Tanji visafslag komen aan het einde van de dag honderden, hoofdzakelijk vrouwen, de vis binnen halen van de vissersboten. Het is een ware “visfabriek” waar de vis direct wordt schoongemaakt en zelfs gerookt. Vis die niet direct wordt verkocht, wordt verzameld in oude verroeste diepvrieskisten. Deze zijn niet aangesloten op elektra, maar gevuld met grote ijsblokken. Gelukkig is de vis wel vers want de hygiëne is ver te zoeken!

'492769' door FKlaver '492769' door FKlaver

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Om plezier te beleven

FKlaver

Een vrolijk kind geeft je altijd een goed gevoel. Dit joch was heel tevreden met zijn toch vrij goed uitziend stuk speelgoed. Enthousiast keek hij onze kant op om ons zijn techniek te laten zien.

'504102' door Rhodaxx '504102' door Rhodaxx

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Vrouw op markt

Rhodaxx

De vrouwen in Gambia zijn over het algemeen heel kleurrijk gekleed. Het is dan ook erg leuk om ze te bewonderen op de markt. Deze dame heeft een smaakvolle combinatie aan en met het aankleden van haar kind is ze ook zorgvuldig omgegaan.

'486452' door francesco '486452' door francesco

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Op weg naar controle.

francesco

Deze moeders gaan met hun baby's naar het lokale ziekenhuis in Serrekunda. De kinderen worden ingeënt, gewogen en er is een algemene controle. Voor veel mensen een luxe. In Gambia heerst nog volop malaria. De juiste medicijnen zijn daarvoor nog steeds moeilijk te verkrijgen.

'490794' door carolienduistermaat '490794' door carolienduistermaat

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Batik-tekenaar

carolienduistermaat

Op het programma stond een bezoek aan een batikfabriekje in Serrekunda. Ik keek dan ook een beetje vreemd op dat de fabriek een pleintje bleek te zijn waar het hele proces vanaf het tekenen, de kleurbaden, wassen en drogen in de buitenlucht plaats vond. En natuurlijk, last but not least, ook de verkoop, dus alles onder (g)een dak.

'379177' door ejbaaijens '379177' door ejbaaijens

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Moeder-dochter liefde

ejbaaijens

In een dorpje vlakbij de stad Serrekunda kwamen deze moeder met dochter tegen. Mooi detail is het handje van de dochter dat ontspannen op moeder schouders rust. Moeder kijkt regelmatig om naar haar dochtertje. Moeder-kind liefde, onvoorwaardelijk.

'554140' door RReintjes '554140' door RReintjes

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Vismarkt Serrekunda

RReintjes

De markt in Serrekunda is een bezoek meer dan waard. Dit is de afdeling waar de vis verhandeld wordt. Opvallend is dat je er nauwelijks mannen ziet, de vrouwen dragen allen prachtige kleurrijke kleding.

'497632' door carolienduistermaat '497632' door carolienduistermaat

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Familie-onderonsje

carolienduistermaat

Op het programma stond een bezoek aan een batikfabriekje in Serrekunda. Ik keek dan ook een beetje vreemd op dat de fabriek een pleintje bleek te zijn waar het hele proces vanaf het tekenen, de kleurbaden, wassen en drogen in de buitenlucht plaats vond. En natuurlijk, last but not least, ook de verkoop, dus alles onder (g)een dak. Dit gezinnetje zal ongetwijfeld ook op één of andere manier bij het fabriekje betrokken zijn, maar hadden nu even alleen maar tijd voor elkaar.

'458148' door harfra '458148' door harfra

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Tanji visafslag

harfra

Iets ten zuiden van Serrekunda komen de vissers aan het einde van de dag bij Tanji aan land om de buit van die dag te verkopen. Het is een drukte van jewelste, maar wel de moeite waard.

'490155' door Rhodaxx '490155' door Rhodaxx

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

De markt

Rhodaxx

Een bezoek aan de markt waar dan ook ter wereld is voor mij een van de leukste bezienswaardigheden van een land. Gratis, tenzij je een gat in je hand hebt. Alsof ze naar een feestje gaat met haar mooie topje… ze zit limoenen te verkopen op de markt in Serrekunda, een markt die je beslist niet mag overslaan als je naar Gambia gaat.

'492771' door FKlaver '492771' door FKlaver

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Moederliefde

FKlaver

Hoewel er in de omgeving van onze accomodatie een 'apenbos' was, leek het erop dat veel apen uit dat bos wel de tijden wisten dat er fruit te halen (lees stelen) viel. Deze moeder voelde zich ook zonder dat lekkere fruit, waar ze verzot op zijn, erg op haar gemak. Elke dag kwamen ze even op bezoek.

'515661' door RoelBeurskens '515661' door RoelBeurskens

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Tandartsbezoek in...t

RoelBeurskens

In november ben ik meegegaan als vrijwilliger voor een stichting die tandheelkundige hulp levert in Gambia. Deze vrouw zat in vol ornaat in de rij. Ik heb haar even meegenomen voor een aantal portretten. De kleuren van de outfit zijn prachten en zo ook de make up. Toch heb ik er voor gekozen de foto in zwart wit te plaatsen. Kleur volgt wellicht nog een.....

'484279' door Rhodaxx '484279' door Rhodaxx

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Vrouw op markt in...S

Rhodaxx

Op de markt in Serrekunda is ook veel te beleven, mensen sjouwen wat af en soms vraag je je af waar het allemaal voor dient. Deze dame zet haar boodschappen op schoot en met de riem van haar tas erom heen kan het niet omvallen. Slim!

'462440' door harfra '462440' door harfra

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Avond inkopen

harfra

Als de zon aan het einde van de dag in zee dreigt te verdwijnen komen iets ten zuiden van Serrekunda de vissers aan land om de buit van die dag te verkopen. Doordat de zon achter deze mensenmassa schuil gaat, is het fotograferen met dit tegenlicht goed mogelijk. Om het licht nog meer te laten spreken heb ik de foto omgezet naar zwart-wit.

'486379' door Rhodaxx '486379' door Rhodaxx

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Een kinderhand ...

Rhodaxx

De kindertjes in Gambia willen wel op de foto. Ze hebben geen idee waar het allemaal voor dient maar in ruil voor een ballon of een kleurpotlood gaan ze braaf voor je staan. Een kinderhand is snel gevuld, over mijn hand maar niet gesproken … :-)

'408643' door trudyvermeij '408643' door trudyvermeij

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Big eyes

trudyvermeij

In de compound in in een deel van Serrekunda kwam ik dit meisje met haar grote bruine ogen tegen. Wellicht had ze nog niet zo vaak een blanke gezien, want ze vond mij een beetje eng.

'485223' door harfra '485223' door harfra

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Na de drukte

harfra

Als alle hectiek van de dag voorbij is en alle vissers na de verkoop van hun “Catch of the Day” huiswaarts varen, ligt het strand van Tanji er verlaten bij. Tijdens eb leveren de gaten van de zeepieren en kleine krabbetjes een heel speciaal patroon in het natte zand op. Dit wordt nog eens versterkt door de schaduwwerking en het tegenlicht van de laagstaande zon. (graag even uitvergroten...)

'401746' door Karindewolf '401746' door Karindewolf

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Een poppemieke!

Karindewolf

We zijn in Gambia , de dagen dat we er waren, met een supergids op stap geweest! We werden ook bij deze man zijn familie met open armen ontvangen. Natuurlijk werden er dan volop foto's genomen (die later werden verstuurd!) Dit is een dochtertje van onze gids zijn zus, een echt poppemieke zoals ze in Belgie zeggen!

'537887' door keunings76 '537887' door keunings76

GambiaSerrekunda

GambiaSerrekunda

Serrekunda markt

keunings76

De markt in de grootste stad van Gambia Serekunda is een belevenis op zich. Op deze markt kan je letterlijk alles kopen: van echte nep Rolexen tot tweedehands lege jerrycans en van slippers tot geiten. Op deze markt doet de lokale bevolking hun boodschappen en het allerleukste is, nadat je zelf uitgeshopt bent, om gewoon rustig langs de kant te gaan zitten en mensen te gaan kijken. Kijk niet gek op als de Gambianen een pas aangeschafte geit gewoon mee nemen achter in de taxi.