Kotu beste reistijd

Het weer in Kotu

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Kotu te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Kotu? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Kotu

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Kotu:De beste reistijd voor Kotu is november t/m april. Met de aantrekkelijkste temperaturen in West-Afrika en een duidelijk te onderscheiden droog en nat seizoen is je reis naar Kotu prima te plannen. Van november tot midden mei kun je vol vertrouwen je regenpak thuislaten en je verrekijker pakken, want deze droge topmaanden vallen samen met de grote vogeltrek. De natte maanden juni tot oktober kun je beter laten vliegen.


Reisadvies Kotu: is Kotu veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
18 februari Onafhankelijkheidsdag, 22 juli Dag van de Revolutie, 15 augustus Heilige Maria-dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Kotu

Beste foto's & tips van Kotu

'490414' door harfra '490414' door harfra

GambiaKotu

GambiaKotu

Kotu Beach

harfra

Kotu Beach aan het einde van een zonovergoten dag. Alle toeristen en zonaanbidders zijn richting hun hotelkamer om zich klaar te maken voor de avond. Tijd voor de locals om even lekker uit te waaien op het rustige strand of om even een balletje te trappen met wat vrienden.

'524492' door Leeu '524492' door Leeu

GambiaKotu

GambiaKotu

Grote gele ogen!

Leeu

De Senegal Thick-knee (Senegalese Griel) is 38 cm groot en is de Griel die je het meeste zult zien in Gambia. Opvallend zijn de grote gele ogen. Verder zijn ze zandkleurig met wat donker gekleurde strepen. De borst is bruin. De snavel is geel met een zwarte punt en de poten zijn ook geel.

'514456' door TicoTica '514456' door TicoTica

GambiaKotu

GambiaKotu

Dromerig

TicoTica

Afgelopen November ben ik weer voor mijn werk naar Gambia geweest. De eerste dag hadden we vrij en konden we genieten van een dagje aan het strand. Deze dame stond op het strand van Kotu een beetje dromerig voor zich uit te kijken, toen ik haar vanaf mijn strandbedje op de gevoelige plaat heb vastgelegd.

Laat kaart zien