Brikama

'457001' door ellez '457001' door ellez

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Naamfeest

ellez

We worden uitgenodigd op het naamfeest van een nichtje van een bekende uit Brikama. Het is er een drukte van belang. Vrouwen in de meest prachtige creaties schuiven bij op plastic stoeltjes. Daarbij steken de mannen maar schraaltjes af....

'157830' door mselderhuis '157830' door mselderhuis

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Model

mselderhuis

Dit meisje was betoverend.

'415833' door tigoswol '415833' door tigoswol

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Pygmy Kingfisher...(d

tigoswol

Deze foto is gemaakt in een bosgebied in de omgeving van Brikama in Gambia . Daar heb ik een poosje gezeten met mijn gids en gewoon gewacht tot er iets te zien zou zijn. Ik heb daar verschillende soorten vogels kunnen spotten.

'430176' door Rhodaxx '430176' door Rhodaxx

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Sorry

Rhodaxx

Hey kleine meid, wat kijk je toch spontaan en lief in mijn lens. Sorry dat de linkerhelft van je gezicht, voor de kijker rechts, wat vaag is geworden. Er zat nog wat vaseline op mijn lens. Later heb ik de lens natuurlijk schoongemaakt. Dat doe ik regelmatig. Maar toen was jij alweer een paar dorpjes bij me vandaan.

'345871' door Obiwan '345871' door Obiwan

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Op = op

Obiwan

Tijdens het rondrijden door South Gambia kom je wel van je spullen af. Een aantal schooltjes en een paar honderd kinderen verder heb je op laatst niets meer om te geven. Ja, een sinaasappel. Nou, dan geef je die toch. Voordat we weg zijn zit ze er al aan te peuzelen en zwaait ons vriendelijk gedag.

'483271' door CCastricum '483271' door CCastricum

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Afrikaanse schone

CCastricum

Ze keek me zo zielig aan en ik kon het niet nalaten hier even een kiekje van te nemen. Wat een mooi gezichtje. Ze gaf ook alle medewerking.

'408632' door ellez '408632' door ellez

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Eenpans-maaltijd

ellez

Ik ben op de compound van mijn grote vriendin, de vrouw van de dokter. Met haar heb ik eerder op de dag op de locale markt alle ingredienten gehaald voor deze heerlijke eenpansmaaltijd, die we natuurlijk met de rechterhand nuttigen! Heerlijk!

'403346' door Mary54 '403346' door Mary54

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Vismarkt

Mary54

Dit was op de drukke vismarkt in Brikama, de dames zagen er kleurrijk uit en vooral de sjaaltjes op hun hoofd vond ik leuk dus effe een foto maken, ik had hem net gemaakt en ze ging even uit haar naadje, oeps jammer maar helaas u staat erop!

'427077' door Rhodaxx '427077' door Rhodaxx

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Kind met kind

Rhodaxx

He daar is een mevrouw met een fotocamera. Zullen we haar vragen of ze niet even op ons kleine broertje wil passen? Dan kunnen wij even samen gaan spelen, je hebt haar al heel de dag op je rug en je kan eigenlijk geen kant op.

'433257' door Leeu '433257' door Leeu

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Vasthouden!

Leeu

We willen het wel allemaal weten en doen heel stoer maar het is toch wel heel prettig dat we een beetje steun aan elkaar hebben.

'425397' door Rhodaxx '425397' door Rhodaxx

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Lol

Rhodaxx

Ze maken er een dolle boel van deze kinderen in de klas die we bezochten in Brikama. Deze groep had een super leuke juf die hele grappige liedjes met hen zong. Op deze school zaten 1000 kinderen die uit de weide omgeving kwamen. Gelukkig dat zij naar school kunnen. In Gambia is geen leerplicht en heel veel kinderen lopen op straat te slenteren.

'427908' door Rhodaxx '427908' door Rhodaxx

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Moeder is het beu!

Rhodaxx

Markt in Brikama: moeder is het beu! Hahahaaa, laat ze nou toch moeder, ze bijten niet hoor. Die mensen hebben vakantie en blijkbaar is onze markt iets heel bijzonders voor ze. Gun ze nou die lol! Zal ik anders eens wat van onze hete pepertjes aan ze proberen te verkopen?

'162340' door janlodewijks '162340' door janlodewijks

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Kraakhelder

janlodewijks

Dames op de localmarkt van Brikama. Veel toeristen bezoeken de craft-market maar deze local markt is veel interessanter. Een enorme kleurenpracht van zowel groente, fruit als kleding. Bewonderenswaardig hoe de vrouwen hun kleding zo mooi schoon houden ondanks de enorme hoeveelheid zand op de markt.

'408277' door trudyvermeij '408277' door trudyvermeij

GambiaBrikama

GambiaBrikama

African life

trudyvermeij

Een beeld van het Afrikaanse leven in de kleine dorpen; moeder heeft een kind aan de borst, het eten staat te pruttelen in de pan en de was hangt te drogen.

'376093' door ejbaaijens '376093' door ejbaaijens

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Bescheiden

ejbaaijens

We stopten met onze gids bij de compound van zijn schoonzus. Buiten de compound kwamen opeens van alle kanten kinderen aanlopen. Toubab, toubab, toubab!! Het meisje op de foto stond er wat achteraf bescheiden bij.

'427210' door Rhodaxx '427210' door Rhodaxx

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Snoepjes??

Rhodaxx

Kijk mama daar rijdt weer een jeep met toeristen! Misschien hebben zij ook lekkere snoepjes voor ons. Ja lieverd ik zie het maar ik wil nu dat jullie even doorlopen, jullie hebben zonet al een lolly van andere mensen gekregen.

'445580' door ellez '445580' door ellez

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Peilen...

ellez

Het is tijdens ons afscheidsfeestje op de compound in Brikama. De hele buurt komt af op de trommelgeluiden van de ingehuurde djembee- speler. Zo ook deze kinderen. Vooral de 2 kleinsten vinden zo'n toubab toch best eng en... wit!

'399938' door Mary54 '399938' door Mary54

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Potje kopen?

Mary54

Op de markt van Brikama kun je heel veel houtwerk kopen, dit manneke verkocht houten potjes( die achter hem staan) Hij bleef maar aanhouden op een hele leuke manier en ja hoor hij had mij zover gekregen,toen de koop gesloten was gebaarde hij naar mijn fototoestel en hij ging er trots voor zitten tja wat doe je dan...een foto maken!

'462040' door dorie '462040' door dorie

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Ernstige blik

dorie

De moeder van het ernstig kijkend meisje, wilde graag een foto van haar dochter. Zo jong als ze is bleef ze rustig zitten en keek ernstig richting camera. Ik heb de foto opgestuurd naar onze chauffeur, hij had beloofd de foto te bezorgen bij moeder en dochter.

'405225' door RReintjes '405225' door RReintjes

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Vismarkt Brikama

RReintjes

Het was een drukte van jewelste op de vismarkt in Brikama. Er was weer een vracht verse vis, vanuit Tanji aangevoerd, dus de handel kon weer van start. Zij was een van verkoopsters, met haar prachtige kleurrijke kleding. Ik verzocht of ik een portret dichtbij mocht maken, geen probleem hoor.

'407544' door PleunGroeneveld '407544' door PleunGroeneveld

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Nachtzwaluw

PleunGroeneveld

De nachtzwaluw is een vogel die zoals de naam al zegt voornamelijk 's nachts actief is. Wil je de deze fotograferen dan moet je er echt op uit met een gids. Want overdag verschuilen zij zich in de bosjes en vertrouwen zij op hun camouflagekleuren.

'455359' door Romain007 '455359' door Romain007

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Gieren onderweg

Romain007

Koppeltje neem ik aan onderweg van Brikama naar Tangi ,een mooie pose heb ik van hun gekregen en rustig ,is niet altijd zo maar die had ik beet.

'352713' door ellez '352713' door ellez

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Portret van een oude.

ellez

Brikama, in het westen van Gambia. Ik werk hier 2 maanden in een polikliniekje. Mijn compactcamera heb ik altijd in mijn buideltasje zitten, om toch ook de mensen vast te kunnen leggen. Deze vrouw stal mijn hart. Ze loensde net een beetje en keek me met haar zachte blik heel lief aan !!

'523396' door Leeu '523396' door Leeu

GambiaBrikama

GambiaBrikama

Fietshelm!

Leeu

Wij zagen in Brikama deze werknemer met zijn fiets aan de hand naar zijn werk gaan. Gelukkig had hij al zijn helm op zodat er geen ongelukken konden gebeuren. Deze helm kan natuurlijk ook goed als fietshelm fungeren.