Banjul

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Banjul naar Barra

Banjul,
Gambia


Gambia is een klein landje, volledig omgeven door Senegal. Als je in Gambia bent is een bezoek aan Fathala wildpark in Senegal zeker de moeite waard. Om in Senegal te komen ga je vanuit Banjul met een veerboot de rivier over naar Barra en vanaf daar met de auto de grens over naar Senegal.
De boot is al een ervaring op zich, ik hou van mensen kijken, de manier waarop mensen leven in me opnemen, daarvoor heb je op de boot alle kans. De reis naar het wildpark toe was niet alleen een manier om van A naar B te komen, maar voor ons een waardig onderdeel van deze excursie. De foto is gemaakt vanaf de veerboot en laat goed zien dat er duidelijk meerdere manieren zijn om aan de overkant te komen.

In het wildpark zijn we vele dieren tegen gekomen, waaronder neushoorns. Er leven ook giraffen in het park en hoe moeilijk kan het zijn om een giraf te vinden zou je denken... Helaas, geen geluk. Als je al eerder op safari geweest bent in Kenia, Tanzania of één van de andere prachtige bestemmingen, dan stelt dit wildpark waarschijnlijk niet zo bijster veel voor, maar voor ons was het jaren geleden onze eerste Afrika ervaring en dus een behoorlijke big deal haha. Tot nu toe is het helaas ook onze enige reis die kant op (afgezien van de landen in Noord-Afrika), maar als alles volgens planning verloopt, dan komt daar dit jaar verandering in.

Africa, here we come!