Bakau

Iets ten westen van de Bakauanse hoofdstad Banjul ligt Bakau. Het is bekend om zijn botanische tuinen, de krokodillenpoel Bakau Kachikally en de stranden van Cape Point. Bakau is de meest ontwikkelde stad van het land en ligt op een steenworp afstand van Bakau's grootste stad, Serrekunda. Een bezoekje aan de lokale vismarkt is een hele happening.

Informatie over Bakau

Beste foto's & tips van Bakau

'516118' door TicoTica '516118' door TicoTica

GambiaBakau

GambiaBakau

Barracuda schoonmaken

TicoTica

Op de vis markt van Bakau zie je heel veel mensen die bezig zijn om hun vers gevangen vis schoon te maken. Het wordt ook vaak op oude vrieskisten te koop aangeboden (die overigens niet aangesloten zijn) Deze man liet zijn barracuda zien die hij aan het schoonmaken was.

'534075' door ejbaaijens '534075' door ejbaaijens

GambiaBakau

GambiaBakau

Vissers bij Bakau

ejbaaijens

Het stadje Bakau aan de kust van Gambia is voor toeristen bekend vanwege een krokodillenpoel. Mocht je daar naar toe gaan dan zou ik ook naar het lager gelegen strand gaan. Het ligt er vol met kleurrijke vissersboten. Leuk om daar een tijdje te zitten en de dagelijkse gang van zaken te zien.

'523667' door ejbaaijens '523667' door ejbaaijens

GambiaBakau

GambiaBakau

Netjes werken

ejbaaijens

Veel mensen bezoeken Bakau vanwege de krokodillenpoel. Leuk om te doen, maar wij vonden het nog leuker om door het dorp te wandelen naar het strand. Tijdens de wandeling wordt je geconfronteerd met de armoede. De mensen reageren vriendelijk en ook wel verrast, omdat de meeste toeristen er in de auto voorbij rijden. Op het lager gelegen strand veel felgekleurde vissersboten. De mannen op de foto waren de netten aan het klaarmaken voor de volgende vaart.

Laat kaart zien