Baboon Island NP

Dit gebied is bekend vanwege de vele vogels, slangen, hagedissen en apen. Afhankelijk van de waterstand is het niet gek als je er nijlpaarden of krokodillen tegenkomt. In Baboon Island NP leven de laatst overgebleven Chimpansees van Baboon Island NP. Het park vlakbij Janjanbureh is wereldwijd bekend, maar helaas niet toegankelijk. Naast dit nationale park zijn het Kiang West National Park en het Bijilo park ook interessant voor een bezoek.

Informatie over Baboon Island NP

Beste foto's & tips van Baboon Island NP

'515272' door Leeu '515272' door Leeu

GambiaBaboon Island NP

GambiaBaboon Island NP

Even de sla wassen!

Leeu

Prachtig gezicht al die Chimpansees die goed verzorgd worden op hun eigen eiland, waar je overigens niet op mag. Het lijkt net of deze de bladeren aan het wassen is. Chimpansees kunnen echter niet zwemmen en zijn dus altijd voorzichtig bij water. Baboon Island NP is echt een aanrader ondanks de relatief hoge kosten.

'536834' door keunings76 '536834' door keunings76

GambiaBaboon Island NP

GambiaBaboon Island NP

Chimpansee in Gambia

keunings76

Als je in Gambia aan de westkust een hotel hebt en je bent er 14 dagen, dan kun je diverse leuke dag uitstapjes maken. Dit was voor ons een twee-daags uitstapje naar Georgetown. 's Morgens vroeg vertrokken met de eerste ferry en in de middag op een bootje gestapt op de Gambia rivier richting Baboon island. Baboon island NP is opgericht in 1979, dit is Afrika's langstlopende chimp rehabilitatie project en is nu de thuisbasis van meer dan 100 chimpansees. Wilde chimpansees verdwenen uit Gambia in de vroege jaren 1900, maar nu zijn er vier afzonderlijke groepen gevonden op Baboon Islands. Baboon island NP is een groep van drie eilanden in het midden van de rivier Gambia. Het National Park, ligt op ongeveer 270 km, 4,5 uur rijden, landinwaarts vanaf kustplaatsen.

'517473' door Leeu '517473' door Leeu

GambiaBaboon Island NP

GambiaBaboon Island NP

Ik zie je wel!

Leeu

Baboon Island NP is een prachtig park waar de Chimpansees centraal staan. Er zijn drie eilanden waar diverse groepen Chimpansees op leven en beschermd worden. Het is geweldig om te zien. Het is relatief duur maar elke cent waard. Je moet wel over een redelijke conditie beschikken vanwege het vele klimmen en dalen.

Laat kaart zien