Abuko natuurreservaat

In het Abuko natuurreservaat kun je er meer dan 300 soorten vogels spotten, maar ook slangen, nijlpaarden en krokodillen. Abuko ligt tussen de internationale luchthaven van Banjul en het stadscentrum van Banjul, bij het dorpje Lamin. Het park omvat een oppervlakte van 105 hectare. Daarmee is het een van de kleinste beschermde gebieden van Afrika.

Informatie over Abuko natuurreservaat

Beste foto's & tips van Abuko natuurreservaat

'498880' door afpmvannunen '498880' door afpmvannunen

GambiaAbuko natuurreservaat

GambiaAbuko natuurreservaat

Een prachtig beest

afpmvannunen

Had nog nooit een hyena in het echt gezien maar in het Abuko nature reserve zaten er een aantal. Prachtige beesten om te zien. Het lijken net grote honden. In 1916 werd voor het eerst een zekere mate van bescherming toegekend aan het Abuko natuurreservaat toen de Lamin Stream, die door het reservaat stroomt, werd omheind om een water verzamelpunt te vormen. Hierdoor zag men een toename van de flora en fauna in het bos. In 1967 bezochten Eddie Brewer en zijn dochter Stella Marsden het gebied en realiseerde het belang van het behoud van het bos en de dieren in het wild. Brewer deed een verzoek aan de overheid om het gebied te beschermen. In 1968 werd het ministerie van Wildlife, nu de Gambia ministerie van Parks and Wildlife Management opgericht in het reservaat. Qua fauna zijn er drie soorten apen: vervet apen , rode colobus apen en patas apen . Andere zoogdieren die er te vinden zijn zijn antilopen, eekhoorn, stekelvarken, Afrikaanse palm civetkatten, mangoesten, galagos, en verschillende soorten knaagdieren, zoals rietratten. De reptielen op het park zijn varaan, Nijlkrokodil dwerg krokodil, spugen cobra, zwarte cobra, python, pofadder en groene mamba. Meer dan 270 vogelsoorten komen voor in het bos. Er zijn ook tal van vlinders en motten. Aan een uiteinde van het park zijn verscheidene omheinde terreinen die dienen als een tehuis voor behoeftige dieren, met ook een omheind terrein waarin een aantal hyenas worden gehouden. Het reservaat besloeg oorspronkelijk een gebied van circa 73 hectare, maar na de uitbreiding in 1978 is het gebied nu circa 102 hectare groot.

'529521' door trudyvermeij '529521' door trudyvermeij

GambiaAbuko natuurreservaat

GambiaAbuko natuurreservaat

De bonte ijsvogel

trudyvermeij

Vroeg in de ochtend vertrokken om de zon op te zien komen op de boot (met koffie) en een geweldige boottocht gemaakt waarbij we verschillende vogelsoorten hebben gezien, waaronder deze bonte ijsvogel. Gambia wordt niet voor niets het vogelparadijs genoemd!

'498918' door afpmvannunen '498918' door afpmvannunen

GambiaAbuko natuurreservaat

GambiaAbuko natuurreservaat

De koning van de...ju

afpmvannunen

Vroeger kwamen er vele diersoorten voor in het Abuko natuurreservaat (Gambia) die er nu helaas niet meer voorkomen. Daarom hebben ze nu een leeuwtje van 11 maanden gehaald uit een dierentuin uit België. Nu moeten er nog leeuwinnen bij zodat ze kunnen zorgen voor een gezonde nieuwe populatie. Goed werk van het Abuko natuurreservaat.

Laat kaart zien