Gabon image

Gabon


Populaire bestemmingen

Gabon
Afrika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Gabon

Gabon kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Gabon naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Gabon. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Reisinspiratie

Van onze community

Transjungle expedities gaat weer naar Loango, Gabon
Transjungle expedities gaat weer naar Loango, Gabon
Kustgebied
Mathon
Loango National Park
Loango National Park
Kustgebied
Joycepont
Mangolaan in Gabon
Mangolaan in Gabon
Gabon binnenland
Bruneau

Praktisch

 • Er zijn vaak demonstraties en stakingen in Gabon. Dit kan voor grote vertragingen in de afwerking van administratieve zaken zorgen. De wegen in Gabon zijn erg slecht. Autorijden is een hele opgave: het rijgedrag van andere automobilisten kan zeer gevaarlijk zijn.
  Vooral in Libreville en Port-Gentil komt veel criminaliteit voor. Loop in deze (en andere) grote steden na zonsondergang niet alleen over straat. 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Gabon:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Gele koorts

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Gabon kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: CFA Frank (XAF). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag

  12 maart - Dag van Vernieuwing
  Op deze dag wordt de oprichting van de Gabonese Democratische Partij in 1968 gevierd. 

  17 april - Woman's Day
  International Woman's Day valt op 8 maart. In Gabon wordt deze dag op 17 april gevierd. 

  1 mei - Labour Day
  De Dag van de Arbeid. 

  6 mei - Martyr's Day
  De dag van de martelaren is een jaarlijks terugkerende dag waarop de soldaten herdacht worden die hun leven verloren tijdens de verdediging van de soevereiniteit van het volk.

  17 augustus - Onafhankelijkheidsdag
  Op 17 augustus 1960 werd Gabon onafhankelijk van Frankrijk.  

  1 november - All Saint's Day
  In Nederland ook wel bekend als Allerheiligen.

   

   

 • Gabon – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Gabon, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Gabon gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type C
 • Tijdsverschil: 1 uur vroeger
  De hoofdstad van Gabon is Libreville.
  Het oppervlak van Gabon is 40% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Frans.