Mekele

'462834' door marjatravel13 '462834' door marjatravel13

EthiopiëMekele

EthiopiëMekele

Jongetje op de markt.

marjatravel13

Ald ik deze foto zie ben ik meteen vrolijk! Lopend over de markt in Batie,noordoosten van Ethiopie zag ik dit jongetje,hij zat met een paar kippen op de grond. Ik probeerde ongezien een foto van hem te maken. Hij zag me en ging meteen een soort act opvoeren ik heb een hele leuke serie van hem kunnen maken. Hij ging staan en springen en maar lachen naar mij,geweldig! Ik had wel even te doen met die arme kippen,maar ja.

'462747' door marjatravel13 '462747' door marjatravel13

EthiopiëMekele

EthiopiëMekele

Jonge man op markt

marjatravel13

In Bati een gehucht in het noordoosten van Ethiopie,onderweg naar de Danakil Depressie bezochten we deze weekmarkt.Er waren veel mooie mensen te zien van de Oromo,Amhare,en de Afar met hun kamelen. Deze jonge mannen zijn heel trots ze gaan niet makkelijk op de foto,er moet echt iets tegenover staan. Ze verfraaien hun prachtige haardos met zeep waardoor er een groen glans te zien is.

'241864' door MvanderLit '241864' door MvanderLit

EthiopiëMekele

EthiopiëMekele

Alweer zo'n warme...l

MvanderLit

Zoveel landen, zoveel prachtige mensen of misschien moet ik zeggen, vrouwen. De warmte van de Ethiopische gastvrijheid is heel bijzonder in het perspectief van de armoede van de mensen, vooral in het Noordelijke deel van dit land. Ook deze vrouw straalt en is prachtig!

'503900' door travelbag '503900' door travelbag

EthiopiëMekele

EthiopiëMekele

De priester en zijn..

travelbag

45 Km vanaf Mekelle ligt Wukro. Een klein plaatsje maar wel bekend om zijn Wukro Churkos kerk. De kerk behoort ook tot de rotskerken. Jammer is, dat de schilderingen in de kerk deels vernietigd zijn in het verleden. Ook zie je nog duidelijk de brandplekken. Toch is het kerkje een bezoek waard. Ook met name door de vriendelijke priester.

'178816' door paulinedekker '178816' door paulinedekker

EthiopiëMekele

EthiopiëMekele

Kamelendrijver

paulinedekker

Deze jonge kamelendrijver trok meteen mijn aandacht door zijn bijzondere blik en gescheurd shirt.

'145299' door paulinedekker '145299' door paulinedekker

EthiopiëMekele

EthiopiëMekele

Het blauwe huis

paulinedekker

Ik werd getroffen door het prachige licht dat viel op dit blauwe huis. De meiden stonden eerst wat schuchter in de deuropening. Spoedig kwamen ze naar buiten. Die foto komt later.

'97333' door petey '97333' door petey

EthiopiëMekele

EthiopiëMekele

Nietig

petey

Eigenlijk stellen we niks voor vergeleken met de natuur/wereld... Deze foto is rond mekele gemaakt, erg mooie omgeving in ieder geval! Graag helemaal openen!

'1095322' door Dianadm '1095322' door Dianadm

EthiopiëMekele

EthiopiëMekele

Mariadag in Debarq

Dianadm

We overnachten in Debarq en als we 's ochtends ons hotel verlaten, zien we honderden in het wit geklede gelovigen. Zij zijn op weg naar de St.Maria-kerk, waar ze zich verzamelen bij de poort van de kerk om een kruisje van de priester te ontvangen. Er wordt gezongen, gebeden en ook de trommels ontbreken niet. De orthodox-christelijke kerk in Ethiopië bestaat al sinds de 4de eeuw en is sterk verankerd in de Ethiopische samenleving. Naast gebruiken (besnijdenis bij jongens en het vasten op woensdag en vrijdag) is verering ook een belangrijk onderdeel van het geloof. Maria is één van de belangrijke heiligen in Ethiopië. Iedere 22ste van de maand is het Maria-dag en wordt zij extra vereerd. Het is een hele bijzondere ervaring om tussen de gelovigen richting de kerk te lopen, vooral ook door de sfeer die er hangt. Een prachtig begin van 22 oktober.