Gondar

Gondar is een oude stad in het noorden van Gondar. Tot 1855 was het de hoofdstad van het land. Gondar kent een aantal prachtige historische bouwwerken, waaronder het kasteel en de baden van Koning Fasiladas in Portugese stijl. Ook vind je hier enkele goede voorbeelden van Art Deco, zoals het postkantoor van Gondar.

Informatie over Gondar

Beste foto's & tips van Gondar

'462566' door carolienduistermaat '462566' door carolienduistermaat

EthiopiëGondar

EthiopiëGondar

Ethiopische kleuter

carolienduistermaat

Aan de meeste kinderen die we tegenkwamen in Ethiopië was wel af te zien dat ze het thuis niet al te breed hadden. Vaak gehuld in oude kapotte kleren en met smoezelige koppies. Dit kindje zag er echter goed doorvoed en schoon uit en had schone moderne kleren aan. Maar alle kinderen, arm of rijk, blijven leuke foto's opleveren.

'555886' door sidonius '555886' door sidonius

EthiopiëGondar

EthiopiëGondar

Paaswake

sidonius

We waren in Ethiopie tijdens de paasviering daar, op een andere datum dan bij ons. Ethiopië hanteert de Juliaanse kalender, wij de Gregoriaanse. Dat was een onverwachte verrassing. We konden in Gondar, heilige stad, een paaswake bij een kerk bijwonen aan de vooravond van Pasen. In de kerk zongen en dansten 12 priesters, onzichtbaar voor het publiek in een afgeschermde heilige ruimte middenin de kerk(tempel). De kerk zat en stond stampvol gelovigen. Buiten zaten en lagen mensen die er niet meer in konden, gescheiden in een mannen- en een vrouwengedeelte. De dienst duurde van ´s avonds 9 tot ´s nachts 3 uur. Veel vrouwen hadden zich in hun omslagdoek gerold en lagen te slapen. Heel bijzonder om hier een paar uur deel van te mogen zijn, als enige toeristen.

'462016' door carolienduistermaat '462016' door carolienduistermaat

EthiopiëGondar

EthiopiëGondar

Straatbeeld Ethiopië

carolienduistermaat

Typisch een beeld zoals we dat in Ethiopië veel zagen in dorpjes of op marktjes. Dit was tijdens een stop onderweg naar Gondar. Ik vermoed dat je bij dit winkeltje kleding kunt kopen of kunt laten maken. In ieder geval wordt het nog even netjes voor je gestreken.

Laat kaart zien