Afar

'509775' door hestermaasdam '509775' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Zoutwinning

hestermaasdam

De belangrijkste industrie is de zoutwinning, dat gebeurt nog steeds met de hand. Al eeuwen wordt er zout gewonnen in de Danakil woestijn in de Hoorn van Afrika. Danakil of Afar driehoek Bijna 1200 km² van de Afar driehoek wordt bedekt door zout. De zoutmijnindustrie is een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Ze hakken zoutblokken uit van zo'n 6 kg per stuk, een kameel kan 30 blokken dragen.

'508956' door hestermaasdam '508956' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Zwavelmeer in Dallol

hestermaasdam

 Dallol is een van de warmste plekken ter wereld. Dit gebied, met vele vulkanische activiteiten en zoutformaties, is een van de indrukwekkendste plekken in Ethiopië. Het gesteente van de Danakildepressie bestaat vooral uit basalt. Doordat het grondwater en magma hier samenkomen veranderen zwavel, ijzeroxyde, zout en andere mineralen in de kleuren groen en neon geel.

'504274' door hestermaasdam '504274' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Zoutwinning.

hestermaasdam

Zoutwinning bij Afrera lake . De belangrijkste industrie is de zoutwinning, dat gebeurt nog steeds met de hand. Al eeuwen wordt er zout gewonnen in de Danakil woestijn in de Hoorn van Afrika. Danakil of Afar driehoek. Bijna 1200 km² van de Afar driehoek wordt bedekt door zout. De zoutmijnindustrie is een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking.

'505380' door hestermaasdam '505380' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Gazelle

hestermaasdam

We zijn onderweg naar de Danakil het landschap wordt steeds leger. Hier nog wel wat dor gras en dode struikjes. En dan staat daar ineens een gazelle te posten.

'491986' door Jelle51 '491986' door Jelle51

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Afar meisje

Jelle51

Dit Afar meisje kwam op ons af toen wij een hut van deze stam bekeken. De Afar is een half nomadisch volk dat rondtrekt met kamelen . Waarmee ze hun persoonlijke bezittingen en zout mee vervoeren. Het is een trots volk, de mannen lopen rond met Kalasjnikovs!

'156648' door Mathilde '156648' door Mathilde

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Banna

Mathilde

Een jonge Banna vrouw op de markt van Key Afar. Dit is een plaatsje niet ver van Jinka waar op donderdag een kleurrijke markt wordt gehouden. De Ari, Ebore en Banna ontmoeten elkaar op de markt. Iedereen is gekleed volgens de gebruiken van de stam, soms met kalebas, anderen met geitenvellen en vooral heel veel kleurige kralen!

'503993' door hestermaasdam '503993' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Danakil

hestermaasdam

Deze regio is naar het volk van de Afar genoemd. De laaglanden van de Danakil of Afar Depressie zijn erg onderhevig aan hitte en droogte. Het regent er vrijwel nooit. De Awash rivier, die noordoostwaarts door de Afar regio stroomt, zorgt voor een smalle groene strook met flora en fauna. Hierdoor is het ook mogelijk voor de nomadische Afar stam om er te overleven. Het Afar volk dat in de regio woont is een Islamitische nomadenstam.

'516500' door hestermaasdam '516500' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Danakil depressie

hestermaasdam

De Danakildepressie of Afar-driehoek is een gebied in de Hoorn van Afrika, waar drie tektonische platen samenkomen. Bij de driehoek bewegen deze platen zich langzaam uit elkaar, wat met grote regelmaat aardbevingen veroorzaakt. In de Afar driehoek liggen drie bijzondere gebieden: de Danakil woestijn, het Assalmeer en Dallol. Het Assalmeer omvat het laagste punt van Afrika, op 155 meter onder de zeespiegel. Dit gebied, met vele vulkanische activiteiten en zoutformaties, is een van de indrukwekkendste plekken in Ethiopië. Het gesteente van de Danakildepressie bestaat vooral uit basalt. Dallol is een van de warmste plekken ter wereld. Deze foto is gemaakt bij Dallol.

'503947' door hestermaasdam '503947' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Danakil depressie

hestermaasdam

De Danakil is een onherbergzaam droog gebied, het leven is hier hard. De regio is genoemd naar de Afar stam die hier woont. Van kilometers ver moet er water gehaald worden.

'382563' door worldtraveller '382563' door worldtraveller

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Afar eyes

worldtraveller

De Afar is van oorsprong een stam die zich bezig hield met de zouthandel. Tegenwoordig trekken de semi nomaden met hun kuddes kamelen rond op zoek naar weidegrond. De vrouwen van Afar zijn oa bekend door hun haardracht en kleurige sieraden. Helaas was deze jonge vrouw voorzien van het bekende hoofddoekje waardoor dat niet zichtbaar is.

'495441' door Jelle51 '495441' door Jelle51

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Met papa op de foto

Jelle51

In Ethiopië maak je het best contact met de lokale bevolking als je gaat wandelen.. Toen wij een wandeling naar de veemarkt maakten, vroeg deze man mij of ik hem en zijn dochter wilde fotograferen, Dat leverde dit plaatje op.

'511179' door hestermaasdam '511179' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Erta Ale

hestermaasdam

Met alleen het licht van een zaklamp lopen we in zo'n 3 uur naar de top bij de Erta Ale. Hier staan Tigray hutjes waar we onze spullen achterlaten. Nu gaan we nog een klein half uur lopen over lavagesteente van een uitbarsting van een jaar geleden. (Wij zijn hier in 2012) En dan staan we bij de rand van de Erta Ale. Ongelooflijk , er staat een harde wind in onze rug maar we voelen de warme gloed van de kokende lava in ons gezicht. Indrukwekkend om deze kokende massa te zien die constant in beweging is.

'521780' door hestermaasdam '521780' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Ezel drijver

hestermaasdam

In de Danakil woestijn wordt veel zout gewonnen dat met kamelen en of ezels wordt afgevoerd.Wij overnachten in het gehucht Hamet Ela waar alle karavanen door komen.

'45937' door Bowral '45937' door Bowral

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Ruig volk

Bowral

De Afar is een bijzonder ruig en krijgslustig nomadenvolk. Ze trekken met hun kamelen, bepakt met het complete huisraad, door het gebied Danakil. Dit staat bekend als een van de heetste plekken op aarde. De meeste mannen zijn tot op de tanden bewapend. Zelfs letterlijk, want ze vijlen hun tanden in scherpe driehoekjes (haaientanden).

'516784' door hestermaasdam '516784' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Danakil depressie

hestermaasdam

Door de vulkanische activiteiten onder het oppervlak komt er vaak kokend heet water door de zoutkristallen naar de oppervlakte. Mineralen worden opgelost en zetten zich af op de heetwaterbronnen, waar ze de meest bijzondere afzettingen vormen. Zwavel, mineralen en waarschijnlijk ook de Thermopylae bacterie vormen hiermee een indrukwekkend felgekleurd landschap, met gele en oranje formaties. Het ligt 116 meter onder de zeespiegel. Deze foto is gemaakt bij Dallol. Iedereen een goede jaarwisseling toegewenst en een goed nieuwjaar vol met mooie reizen.

'508351' door hestermaasdam '508351' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Danakil depressie

hestermaasdam

We rijden al uren over een vlakte van zand onderweg naar het basiskamp bij de Erta Ale vulkaan. Dan komen we bij lava gesteente, ineens staat daar een meisje vanuit het niets gekomen..... Iets verder zien we wat kamelen met een man; daar zal ze wel bij horen.

'490604' door Jelle51 '490604' door Jelle51

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Bijbelse taferelen

Jelle51

Hoe verder je de binnenlanden intrekt hoe primitiever de levensomstandigheden. Hier zijn we op een veemarkt beland. Eerst wat argwaan, later toch wel nieuwsgierigen en mochten we foto's maken. Geen portretten, wel in groepjes.

'488414' door Jelle51 '488414' door Jelle51

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Contact op de veemark

Jelle51

Onze ervaring in Ethiopië was dat het moeilijk is om vooral de Moslimbevolking te fotograferen. Wel kan je als na en praatje te hebben gemaakt totaalbeelden schieten. Zoals hier op een veemarkt. Het was een ommuurde ruimte, we werden eerst met argwaan bekeken, maar na een gesprek met handen en voeten en wat grappen, konden we rustig onze gang gaan.

'527072' door hestermaasdam '527072' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Afdalen

hestermaasdam

Na nog een laatste blik op de Erta Ale gaan we de terugweg aanvaarden. Nu zien we pas waar we de vorige nacht gelopen hebben. Heel veel verschillende lava vormen en daar tussen af en toe een struikje of wat bloemen.

'516598' door hestermaasdam '516598' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Danakil depressie

hestermaasdam

De zoutlagen in sommige delen van de Danakil woestijn zijn tot 5 kilometer dik. Door de vulkanische activiteiten onder het oppervlak komt er vaak kokend heet water door de zoutkristallen naar de oppervlakte. Mineralen worden opgelost en zetten zich af op de heetwaterbronnen, waar ze de meest bijzondere afzettingen vormen.

'489557' door Jelle51 '489557' door Jelle51

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Afar meisje

Jelle51

De Afar is een half nomadisch volk. Ze trekken met grote kuddes kamelen door de woestijn.Ze leven van de vervoer van zout. De volwassen bevolking wil niet worden gefotografeerd de kinderen wel. Zoals dit prachtige meisje.

'510090' door hestermaasdam '510090' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Dallol

hestermaasdam

In dit gebied volgen we een gids omdat deze precies weet waar we kunnen lopen zonder door de aardkorst te zakken  Dallol is een van de warmste plekken ter wereld. Op deze foto een cluster van fumarolen. Fumarolen zijn openingen waaruit vulkanische gas ontsnapt in de atmosfeer.

'513643' door hestermaasdam '513643' door hestermaasdam

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Dallol

hestermaasdam

 Dallol  een gebied in de Danakil depressie is een van de warmste plekken ter wereld. Doordat het grondwater en magma hier samenkomen veranderen zwavel, ijzeroxyde, zout en andere mineralen in de kleuren groen en neon geel.

'264035' door msaba '264035' door msaba

EthiopiëAfar

EthiopiëAfar

Afar meisje

msaba

Een onmiskenbaar Afar meisje met in V-vorm geslepen voortanden, littekens in het gezicht, kraaltjeskettingen, vlechtjes en streepjes T-shirt. We troffen haar tegen de avond in een Afar dorp, net nadat ze een koe had gemolken. De Afar wonen in hun typische ovale hutten in een onherbergzaam, maar prachtig gebied.