Eritrea image

Eritrea


Reisgids

Eritrea
Afrika
Saskiavangemert

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Dankzij een 1200 kilometer lange kustlijn - recht tegenover Saudi-Arabië en Jemen - was Eritrea in het verleden een belangrijke doorvoerhaven tussen Afrika en het Midden-Oosten. Door florerende handel in met name specerijen groeide dit land. De aansluiting met de Rode Zee zorgt echter ook voor conflicten. Bovendien heeft Eritrea na de tijd van bezetting door Italië en Groot-Brittannië, dertig jaar gevochten om onafhankelijk te worden van Ethiopië. Na de zuurverdiende onafhankelijkheid gingen de gevechten door met dit buurland. Ook nu nog is het hele grensgebied met Ethiopië onveilig. In het binnenland liggen nog her en der landmijnen en oud wapentuig verspreid. Als je dit allemaal wegdenkt, blijft er over: vriendelijke inwoners in een avontuurlijk land waar je onder meer heel goed kunt duiken. De zee voor de kust is een vissenparadijs. Zebra’s, nijlpaarden, leeuwen, cheeta’s, luipaarden, giraffen en verschillende soorten vogels maken het landleven interessant.

Van onze community

Lunchen bij Giddei
Lunchen bij Giddei
Eritrea
Saskiavangemert
Havenstad rijk aan architectuur
Havenstad rijk aan architectuur
Eritrea
Saskiavangemert
Veiligste stad van Afrika
Veiligste stad van Afrika
Eritrea
Saskiavangemert

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Eritrea:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Gele koorts

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Eritrea kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Nakfa (ERN). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Eritrea – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Eritrea, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Eritrea gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type C
 • Tijdsverschil: 2 uur later
  De hoofdstad van Eritrea is Asmara.
  Het oppervlak van Eritrea is 3x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Tigrinya en Arabisch.