Egypte Woestijn en oases

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sahara, meer dan een zandbak

Egypte Woestijn en oases,
Egypte


Gisteren las ik een artikel over het toerisme in Egypte. De minister daar had allerlei plannen om de infrastructuur te verbeteren. Helaas kwam het woord "veiligheid" daar niet in voor. Ik denk dat juist het gebrek aan veiligheid zorgt voor het wegblijven van het toerisme.
Dit artikel bracht me er toe om de foto's van onze reis door de woestijn en langs enkele culturele hoogtepunten van dit mooie land nog eens te bekijken.
Uiteraard zijn de piramiden, de sfinx, de Sultan Hassan moskee, de koningsgraven en andere culturele hoogtepunten prachtig. Wij hebben toch de beste herinneringen aan de tocht door de Sahara langs diverse oase stadjes. Ook hier vind je overblijfselen van de oudheid, maar vooral de diversiteit aan landschappen was veel meer dan verwacht.
Bij de Sahara denk je aan een grote zandbak. Niets is minder waar. Het verschil in kleuren en vormen van zand en rotsen is overweldigend. De witte woestijn en de zwarte woestijn zijn verbazingwekkend. Hier een plaatje van een meer zandachtig landschap met duinen. De vormen van de duinen prachtig geboetseerd door de wind en aangezet door de schaduw.
De foto is genomen tussen de El Kharga oase en Luxor.