Sinai

'495159' door robgreeve '495159' door robgreeve

EgypteSinai

EgypteSinai

Heerlijk schaduw

robgreeve

Met een jeep de Sinai woestijn in. Afdalen (glijden) vanaf zandduinen. Gestopt bij een oase met daar een waterput voor een tijdelijke afkoeling. En schaduw plekjes zoeken om van het uitzicht te genieten. Een onvergetelijke excursie.

'163727' door Radje64 '163727' door Radje64

EgypteSinai

EgypteSinai

Bedoeïen meisje

Radje64

Onderweg gaan we langs bij een bedoeïen-familie voor een heerlijk kopje thee. De kinderen dwarrelen om ons heen, vragen naar snoep en kauwgum..dit meisje is stil maar zo sprekend!

'425339' door MaJaTa '425339' door MaJaTa

EgypteSinai

EgypteSinai

Een kogelvis in de...

MaJaTa

Kogelvissen (Tetraodontidae) zijn een familie van beenvissen, uit de orde der kogelvisachtigen die in tropische en subtropische wateren en in de Atlantische, Indische , en Grote Oceaan voorkomen. In Japan gelden ze als een lekkernij en bij gevaar maken de vissen zich zo rond als een bolletje door water op te zuigen, waardoor ze een aantal malen groter worden dan normaal. De kogelvis is erg giftig door de aanwezigheid van tetrodotoxine, een verlammend neurotoxine, de vis ontleent dit vergif aan een symbiotische bacterië en om die reden is de handel in en het serveren van kogelvis in Nederland bij de wet verboden. Japanse koks die deze vis serveren dienen dan ook een speciaal examen afgelegd te hebben om dit veilig te kunnen doen.

'417011' door PleunGroeneveld '417011' door PleunGroeneveld

EgypteSinai

EgypteSinai

Onbekende Vogel

PleunGroeneveld

In de tuin van ons hotel in Taba (overigens een plek waar echt niets is te beleven) maar wel een prima uitvalsbasis voor Jordanië en Israel, zat dit vogeltje op een zuiltje, ik heb nog niet kunnen ontdekken welke soort het is, maar een van jullie vast wel.

'460917' door MKamman '460917' door MKamman

EgypteSinai

EgypteSinai

Toilet with a view

MKamman

Op weg naar de top van Mt. Sinaï om daar de zonsondergang te gaan zien, was er voordat we aan de 750 traptreden naar boven nog één laatste mogelijkheid om naar het toilet te gaan. Zie hier het resultaat met een uitzicht over de oneindige Sinaï woestijn. Ik heb niet veel vaker op een toilet met een dergelijk uitzicht gezeten :-)

'269226' door dianethone '269226' door dianethone

EgypteSinai

EgypteSinai

Woestijn.

dianethone

Eerst een dromedaristocht beleefd en dan geopteerd voor een ,naar we dachten,comfortabeler jeeptocht door de Sinai.Wreed verkeerd gedacht,de chauffeur wou waarschijnlijk laten zien wat ie kon en roejste de ene heuvel ,de andere af...Gelukkig waren er ook vlakke stukken in de woestijn!Ondertussen blèrde zijn radio met veel kabaal de gepaste liederen! Hier en daar werdt er gestopt en kon er,oef, gefotografeerd worden!

'490182' door anjavast '490182' door anjavast

EgypteSinai

EgypteSinai

Wassen voor het gebed

anjavast

De woedoe is de kleine rituele wassing die verricht wordt door een moslim voor het gebed. Zelfs hier in de woestijn, waar het water schaars is, waste deze man zich uit een klein bakje met water voordat hij zijn gebed deed.

'242926' door hansdewildt '242926' door hansdewildt

EgypteSinai

EgypteSinai

Bedoeienmeisje.

hansdewildt

Dit bedoeienmeisje was aan het spelen met andere kinderen in de Sinaiwoestijn. Wat me opgevallen is, dat iedereen zo gelukkig is met niets. Een tent of hutje, een kameel en voor de kinderen weinig of geen speelgoed. Zo kan het dus ook...

'126428' door Splint '126428' door Splint

EgypteSinai

EgypteSinai

Berberjongen in Sinaï

Splint

Deze jonge kamelendrijver zorgt met zijn mooie rode doek voor een prachtige plaat. Hij heeft me subtiel geprobeerd nm eop zijn kameel te krijgen, maar zat er niet mee. Hij leende zijn gezicht voor dit portret met plezier.

'406162' door corriebalten '406162' door corriebalten

EgypteSinai

EgypteSinai

Vrome man

corriebalten

In de buurt van het St Catherinaklooster in de Sinai woestijn trof ik deze man aan. Hij stond hardop heilige teksten te reciteren.Dit wordt binnen de islam gebruikt voor het bijna melodieuze voordragen van de Koran.

'135231' door Splint '135231' door Splint

EgypteSinai

EgypteSinai

Berberjongen (3)

Splint

Ik heb er een aantal gemaakt van deze jongen. Dit is nummer 3.

'488344' door anjavast '488344' door anjavast

EgypteSinai

EgypteSinai

De witte woestijn

anjavast

Op deze foto zie je goed waarom ze dit stuk van de Sinaï, de witte woestijn noemen. Het zand is bijna zo wit als sneeuw. Zeker als de zon op het laatst van de middag lange schaduwen begint te werpen is het contrast erg mooi om te zien.

'433203' door PleunGroeneveld '433203' door PleunGroeneveld

EgypteSinai

EgypteSinai

Wachten

PleunGroeneveld

In de volle zon zit deze vrouw te wachten tot het openbaar vervoer, zeg maar een busje komt, waarmee zij haar weg kan vervolgen, het probleem in de woestijn is dat je nooit precies weet wanneer.

'164008' door whelder '164008' door whelder

EgypteSinai

EgypteSinai

Zijn woonplek

whelder

(groot geopend komt deze foto het best tot zijn recht) Prachtig erosielandschap vlak bij het tentenkamp waar deze jonge bedoeienengids woont.

'398549' door PleunGroeneveld '398549' door PleunGroeneveld

EgypteSinai

EgypteSinai

St. Catharina klooste

PleunGroeneveld

Het Catharina klooster ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Sharm el Sheik en een van de oudste kloosters ter wereld, Het is gelegen aan de voet van de Mozesberg en de Catharinaberg. en is inmiddels op de wereld erfgoed lijst van Unesco geplaatst. Het wordt bewoond door Grieks orthodoxe monniken.

'268854' door dianethone '268854' door dianethone

EgypteSinai

EgypteSinai

Sinai

dianethone

Sinai woestijn-Egypte.De obligate kamelen(eigenlijk dromedarissen)tocht door de woestijn bracht ons wel op mooie plaatsen.De zon begon al aardig laag te staan en zette de rotsen nog even in een warme gloed! Maar dat kamelenzadel.....een ware pijniging!

'299574' door hansdewildt '299574' door hansdewildt

EgypteSinai

EgypteSinai

Deir Sant Katerin !

hansdewildt

Het Grieks-Orthodoxe St Catharinaklooster bevind zich in de Sinai-woestijn in Egypte. Het klooster was reeds voor de 4e eeuw een pelgrimsoord en wordt beschouwd als het oudste bewoonde klooster van de wereld. De zware muren zijn gedeeltelijk uit de 6e eeuw. Binnen de muren ligt de kerk van de Transfiguratie, die werd gebouwd in 542 n.Chr., en ook de prachtige tuinen met olijven- en abrikozenbomen. Het St. Catharinaklooster ligt aan de voet van de schitterende heilige berg. Het is heel indrukwekkend om dit klooster midden in de woestijn te zien !

'234605' door hansdewildt '234605' door hansdewildt

EgypteSinai

EgypteSinai

Behulpzaam !

hansdewildt

De Coloured Canyon is geweldig mooi en indrukwekkend ! De kleuren de rotsen zijn overweldigend en je moet een redelijke conditie hebben om urenlang door dit gebied te trekken. Het is klimmen en kruipen, maar met een behulpzame gids kom je er wel door heen. Met name de dames kregen de aandacht en werden geholpen. Niemand van hen wilde alleen de hindernissen nemen. Waarom toch............????

'486326' door anjavast '486326' door anjavast

EgypteSinai

EgypteSinai

De champignon rots

anjavast

Van uit Dahab kun je een excursie doen naar de Sinaï woestijn. Echt een prachtig gebied met bijzondere rotsformaties, oases en heel veel zand natuurlijk. Als je daar in de buurt bent moet je dit zeker doen. We gingen met een jeep met een internationaal groepje. Hebben verschillende wandelingen gemaakt, gegeten bij berbers in een oase en met de jeep door het zand gescheurd. Onderweg benoemde de gids steeds allerlei rotspartijen. Dit was de mushroom rock.

'307485' door hansdewildt '307485' door hansdewildt

EgypteSinai

EgypteSinai

Waterput

hansdewildt

Op bezoek bij een sultan in de sinaiwoestijn. We mochten blijven eten maar moesten wel zelf voedsel meenemen voor de hele familie. Een hele belevenis maar wel erg slim van hem !! Toen ik daar op grote hoogte rond liep, zag ik in een dal een van de spaarzame waterputten. Toevallig kwam er een rondtrekkende nomade met 2 kamelen langs.....even pauzeren....geen schaduw te bekennen !!

'234273' door hansdewildt '234273' door hansdewildt

EgypteSinai

EgypteSinai

Gids.

hansdewildt

Red Canyon in de Sinai woestijn. Een groot doolhof tussen de prachtig rode rotsen. Het is zo groot dat je zonder gids zeker zal verdwalen. Deze egyptische man was onze gids en...eerlijk is eerlijk...de dames vonden het een prettige verschijning.!!!

'64965' door gorke '64965' door gorke

EgypteSinai

EgypteSinai

Vrolijk

gorke

Deze vrolijke dame kwam ik tegen in Dahab

'301207' door hansdewildt '301207' door hansdewildt

EgypteSinai

EgypteSinai

Toch groen !

hansdewildt

Hoe kregen de monniken het voor elkaar ? De hele sinai woestijn bestaat uit zand en rotsen, maar bij het St Catharine klooster liggen weelderige tuinen met olijven en abrikozenbomen. Tussen deze bomen liggen begraafplaatsen en een knekelhuis waar de botten van dode monniken worden bewaard. Al met al een prachtig klooster aan de voet van de heilige berg dat na de aardbeving in de 14e eeuw gerestaureerd is.

'402778' door corriebalten '402778' door corriebalten

EgypteSinai

EgypteSinai

Onbeschrijflijk mooi

corriebalten

Spectaculaire woestijnlandschappen in de Sinaï. En na de tocht met de jeep komen we in een dorp. Onbeschrijflijk is het als de zon ondergaat. Als lucht prachtig kleurt en er een bijna mysterieuze sfeer ontstaat kijk ik ademloos toe hoe de zon verdwijnt.