Sinai beste reistijd

Het weer in Sinai

Of je nu op zoek bent naar cultuur of een bijzondere verre reis: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Sinai te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Sinai? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Sinai

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Sinai:
Reisadvies
Voor Sinai geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
21 maart Sham al-Naseem, 21 maart Leylet en-Nuktah, 17 juni Dag van Suez, 23 december Dag van de Overwinning.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Sinai

Beste foto's & tips van Sinai

'495159' door robgreeve '495159' door robgreeve

EgypteSinai

EgypteSinai

Heerlijk schaduw

robgreeve

Met een jeep de Sinai woestijn in. Afdalen (glijden) vanaf zandduinen. Gestopt bij een oase met daar een waterput voor een tijdelijke afkoeling. En schaduw plekjes zoeken om van het uitzicht te genieten. Een onvergetelijke excursie.

'163727' door Radje64 '163727' door Radje64

EgypteSinai

EgypteSinai

Bedoeïen meisje

Radje64

Onderweg gaan we langs bij een bedoeïen-familie voor een heerlijk kopje thee. De kinderen dwarrelen om ons heen, vragen naar snoep en kauwgum..dit meisje is stil maar zo sprekend!

'425339' door MaJaTa '425339' door MaJaTa

EgypteSinai

EgypteSinai

Een kogelvis in de...

MaJaTa

Kogelvissen (Tetraodontidae) zijn een familie van beenvissen, uit de orde der kogelvisachtigen die in tropische en subtropische wateren en in de Atlantische, Indische , en Grote Oceaan voorkomen. In Japan gelden ze als een lekkernij en bij gevaar maken de vissen zich zo rond als een bolletje door water op te zuigen, waardoor ze een aantal malen groter worden dan normaal. De kogelvis is erg giftig door de aanwezigheid van tetrodotoxine, een verlammend neurotoxine, de vis ontleent dit vergif aan een symbiotische bacterië en om die reden is de handel in en het serveren van kogelvis in Nederland bij de wet verboden. Japanse koks die deze vis serveren dienen dan ook een speciaal examen afgelegd te hebben om dit veilig te kunnen doen.

Laat kaart zien