Nijlvallei beste reistijd

Het weer voor de Nijlvallei

Of je nu op zoek bent naar cultuur of natuur: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de Nijlvallei te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is voor de Nijlvallei? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de Nijlvallei

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag voor de Nijlvallei:


 

Reisadvies

 

Voor de Nijlvallei geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
21 maart Sham al-Naseem, 21 maart Leylet en-Nuktah, 17 juni Dag van Suez, 23 december Dag van de Overwinning.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

 

Informatie over Nijlvallei

Beste foto's & tips van Nijlvallei

'264056' door petra0212 '264056' door petra0212

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

Land van extremen

petra0212

De brandende zon, de bevloeide akkers, plotseling de woestijn, de rook van de suikerriet fabriek, de Nijl waar Egypte van leeft, de rust boven dit hele schouwspel te zien vanuit een ballon vlakbij het Dal der Koningen.

'462079' door MiekeLejeunevdVen '462079' door MiekeLejeunevdVen

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

Bijbels plaatje.

MiekeLejeunevdVen

De vraag was wie durft er nog naar Egypte naar de aanslag in 1997? Een groep terroristen openden bij 'n tempel in Luxor het vuur op een groep toeristen waarbij 69 mensen omkwamen. Wij zijn in 2000 wel gegaan. Tijdens onze Njlcruise genoten we van het prachtige landschap en bij het aanleggen bezochten we de uit de oudheid overgebleven tempels. Echt 'n aanrader! (s.v.p even openen). ( Scan van negatief ).

'510421' door AdriaanV '510421' door AdriaanV

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

Big smiles

AdriaanV

Vier prachtig guitige koppies, die je uitdagend en lachend aankijken.Omdat het al bijna avond was zit er enige bewegingsonscherpte in Maar het kind links boven en rechts onder zijn wel mooi scherp.Ietsje onscherp mag voor mij in dit geval want die stralende snuitjes maken een hoop goed!

Laat kaart zien