Nijlvallei

Deze levensader van Nijlvallei is de bron geweest van haar beschaving. Een Nijlvallei is prachtig en een cruise is dan ook zeer populair onder toeristen. De Nijl liet na haar jaarlijkse overstroming een laag slib achter, die ervoor zorgde dat het land zeer vruchtbaar was.

Informatie over Nijlvallei

Beste foto's & tips van Nijlvallei

'264056' door petra0212 '264056' door petra0212

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

Land van extremen

petra0212

De brandende zon, de bevloeide akkers, plotseling de woestijn, de rook van de suikerriet fabriek, de Nijl waar Egypte van leeft, de rust boven dit hele schouwspel te zien vanuit een ballon vlakbij het Dal der Koningen.

'462079' door MiekeLejeunevdVen '462079' door MiekeLejeunevdVen

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

Bijbels plaatje.

MiekeLejeunevdVen

De vraag was wie durft er nog naar Egypte naar de aanslag in 1997? Een groep terroristen openden bij 'n tempel in Luxor het vuur op een groep toeristen waarbij 69 mensen omkwamen. Wij zijn in 2000 wel gegaan. Tijdens onze Njlcruise genoten we van het prachtige landschap en bij het aanleggen bezochten we de uit de oudheid overgebleven tempels. Echt 'n aanrader! (s.v.p even openen). ( Scan van negatief ).

'510421' door AdriaanV '510421' door AdriaanV

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

Big smiles

AdriaanV

Vier prachtig guitige koppies, die je uitdagend en lachend aankijken.Omdat het al bijna avond was zit er enige bewegingsonscherpte in Maar het kind links boven en rechts onder zijn wel mooi scherp.Ietsje onscherp mag voor mij in dit geval want die stralende snuitjes maken een hoop goed!

Laat kaart zien