Luxor beste reistijd

Het weer in Luxor

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Luxor te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Luxor? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Luxor

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 
De gemiddelde temperatuur en neerslag in Luxor:


Reisadvies
Voor Luxor geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
21 maart Sham al-Naseem, 21 maart Leylet en-Nuktah, 17 juni Dag van Suez, 23 december Dag van de Overwinning.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Luxor

Beste foto's & tips van Luxor

'300316' door Jan-Petra '300316' door Jan-Petra

EgypteLuxor

EgypteLuxor

Suppoost in Karnak

Jan-Petra

Een suppoost staat in het vroege ochtendlicht in het prachtige tempelcomplex van Karnak nabij Luxor. Ik lees net dat Mubarak uiteindelijk toch is opgestapt, na dagen van protesten, feest in de straten van Cairo.

'416337' door Jenny '416337' door Jenny

EgypteLuxor

EgypteLuxor

Ballon opvouwen

Jenny

Vorig jaar hebben we een ballonvaart boven Luxor gemaakt. Om 04.30 uur 's morgens werden we in het pikkedonker de Nijl overgevaren naar de Westoever om daar de lucht in te gaan. Een mooie belevenis. Om de voorkomen dat de ballon vol zand kwam te zitten werden er vlak voor de landing enorme lakens/kleden uit de volgwagens gehaald om op het woestijnzand uit te leggen. Daarna met man en macht aan de slag om het enorme doek netjes op te vouwen en klaar te leggen voor de volgende vlucht.

'245602' door hansdewildt '245602' door hansdewildt

EgypteLuxor

EgypteLuxor

Chillen.

hansdewildt

Lekker chillen hier op een eiland midden op de Nijl bij Luxor. Terwijl de feluca's en zeilboten binnen lopen zaten wij aan een heerlijk wijntje met zachte muziek op de achtergrond naar de ondergaande zon te kijken ! Wat ontbrak was een verrekijker !

Laat kaart zien