Luxor

De vele archeologische vondsten hebben van Luxor een belangrijke toeristische trekpleister gemaakt. De stad stond vroeger bekend onder de naam Thebe en gold destijds als hoofdstad van Opper-Egypte. Vandaag de dag telt Luxor 430.000 inwoners. Tal van cruiseschepen vertrekken hier en meren er aan op hun tocht naar Cairo in het noorden of Aswan in het zuiden. Luxor is niet alleen per boot bereikbaar; het heeft ook een internationale luchthaven en er rijden treinen van en naar Cairo en Aswan.

Informatie over Luxor

Beste foto's & tips van Luxor

'300316' door Jan-Petra '300316' door Jan-Petra

EgypteLuxor

EgypteLuxor

Suppoost in Karnak

Jan-Petra

Een suppoost staat in het vroege ochtendlicht in het prachtige tempelcomplex van Karnak nabij Luxor. Ik lees net dat Mubarak uiteindelijk toch is opgestapt, na dagen van protesten, feest in de straten van Cairo.

'416337' door Jenny '416337' door Jenny

EgypteLuxor

EgypteLuxor

Ballon opvouwen

Jenny

Vorig jaar hebben we een ballonvaart boven Luxor gemaakt. Om 04.30 uur 's morgens werden we in het pikkedonker de Nijl overgevaren naar de Westoever om daar de lucht in te gaan. Een mooie belevenis. Om de voorkomen dat de ballon vol zand kwam te zitten werden er vlak voor de landing enorme lakens/kleden uit de volgwagens gehaald om op het woestijnzand uit te leggen. Daarna met man en macht aan de slag om het enorme doek netjes op te vouwen en klaar te leggen voor de volgende vlucht.

'245602' door hansdewildt '245602' door hansdewildt

EgypteLuxor

EgypteLuxor

Chillen.

hansdewildt

Lekker chillen hier op een eiland midden op de Nijl bij Luxor. Terwijl de feluca's en zeilboten binnen lopen zaten wij aan een heerlijk wijntje met zachte muziek op de achtergrond naar de ondergaande zon te kijken ! Wat ontbrak was een verrekijker !

Laat kaart zien