Hurghada

'484574' door ejbaaijens '484574' door ejbaaijens

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Naar de markt in...Hu

ejbaaijens

Veel toeristen blijven in Hurghada in het resort aan het prachtig blauwe water of op de restaurant boulevard. Wat aan te rade is om ook naar de markt te gaan waar lokale mensen hun groente, fruit en vis kopen. Het is er soms wat vies, maar reuze interessant.

'92877' door Ingestigter '92877' door Ingestigter

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Kameelrijden

Ingestigter

Bij het hotel kun je natuurlijk ook kameel(of drommedaris?) rijden.

'527774' door hestermaasdam '527774' door hestermaasdam

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Duizenden kwallen!

hestermaasdam

Zoals elke dag stort ik mij enthousiast in het water. Maar deze keer kwam ik al snel kwallen tegen, niets aan de hand daar kan ik wel omheen. Totdat het er wel erg veel werden, ze zijn niet meer te ontwijken. Het blijkt dat deze geen pijnlijke prikkels veroorzaken en sommige vissen eten ervan. Ook de schildpadden knabbelen van deze Blauwe wortelmond kwal.

'365663' door nita92 '365663' door nita92

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Moskee Hurghada

nita92

Al jaren en jaren zien we dat er een enorme nieuwe moskee in aanbouw is bij de gezellige jachthaven in Hurghada vanwaar we vaak vertrekken voor onze duiktripjes. Dit jaar leek de moskee bijna af, tijd om eens een kijkje te gaan nemen. Voor de bouwhekken tuurden we naar het enorme complex toen we ineens aangesproken werden door de assistent van de imam. We mochten naar binnen onder voorwaarde dat de vrouwen een Hijab aan zouden doen. We kregen een exclusieve rondleiding in de moskee in aanbouw. Er werd nog druk geklust en geschilderd. Hier zie je de enorme kroonluchter omringd door mooie raampartijen welke direct bij binnenkomst de aandacht trok. Ook zie je rechts nog een klein stukje steiger.

'82351' door shireentol '82351' door shireentol

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Women of Egypt

shireentol

The mysterious women of Egypt

'178036' door RonMessing '178036' door RonMessing

EgypteHurghada

EgypteHurghada

(reuze) Murene

RonMessing

De kop van dit exemplaar was enorm en met een lijf van meer dan 2 meter gedeeltelijk verstopt onder een stuk koraal indrukwekkend (maar vriendelijk) Bij Hurghade wat verder van de kust kom je deze jongens met regelmaat tegen

'421903' door corriebalten '421903' door corriebalten

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Onverwacht oogcontact

corriebalten

Dit Egyptische meisje speelde met vriendinnen op straat verstoppertje..toen ze vanachter een auto opdook stond ik onverwachts voor haar...ik reageerde snel en ze lachte goedkeurend toen ze deze foto terugzag...

'487046' door ejbaaijens '487046' door ejbaaijens

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Paradise eiland

ejbaaijens

Vanuit Hurghada kun je een dag op excursie naar Paradise eiland. Een aanrader! Het water is er prachtig helder blauw, je kunt er heerlijk zwemmen, wandelen en relaxen. Misschien wel goed om bij aankomst je eigen keuzes te maken. De grote groep mensen ging naar een druk gedeelte met zonnebedden. Wij liepen naar een rustig gedeelte. Op de foto zie je in de verte het drukkere gedeelte. Ik lag even later rustig te dobberen tussen de tropische visjes.

'161351' door RonMessing '161351' door RonMessing

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Zeeschildpad

RonMessing

Net lang genoeg boven om naar de andere kant van het schip te rennen en af te drukken

'486110' door ejbaaijens '486110' door ejbaaijens

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Geurrijk bezoekje

ejbaaijens

De oproep tot gebed schalt uit de luidsprekers van de koepelrijke nieuwe moskee. Er naast geschuur en gehamer op de scheepswerf. De verflucht wordt afgewisseld met vlagen vislucht. Deze komt van de door rieten matten overdekte vismarkt. Drie interessante plekken naast elkaar aan de kust vlakbij het oude deel van Hurghada. De scheepswerf en de markt lijken niet echt bezocht te worden door toeristen. Toch doen!

'423768' door corriebalten '423768' door corriebalten

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Zelfgemaakt

corriebalten

In Hurghada downtown stond deze Egyptenaar met zijn karretje vol fruit mooi op kleur gesorteerd ... Ik heb de foto aan de zijkant genomen om de oude zelf getimmerde bak op de kar waarin je het fruit kan uitstallen beter te laten zien.…

'294399' door PaulHoo '294399' door PaulHoo

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Nijlreiger - closeup

PaulHoo

Vanaf het strand in Hurghada zag ik in het ondiepe water opeens deze nijlreiger lopen op zoek naar voedsel. Helaas was hij van mijn advances niet gediend en duurde het zeker een half uur en een kilometer lopen door het water (met risico van struikelen en daarmee beschadigen van camera en lens) voordat ik hem goed in mijn 'vizier' had...2 foto's kunnen maken, toen was hij weg...

'422465' door ejbaaijens '422465' door ejbaaijens

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Kerk in Egypte

ejbaaijens

Hurghada is niet alleen interessant voor liefhebbers van strandbedden. Het oude deel van de stad heeft bijvoorbeeld smoezelige lokale marktjes, waar je heerlijk kan rondstruinen en zonder problemen kan fotograferen. Ook qua architectuur zijn er enkele mooie moskeeën en een kerk. Op de foto een deel van de kerk.

'421491' door corriebalten '421491' door corriebalten

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Zachte avondlicht

corriebalten

Een Egyptenaar nam mijn man en mij mee naar de moskee in Hurghada. Als we bij de trappen aankomen doet het zachte avondlicht de decoratieve muren oplichten.Een andere Egyptenaar is druk in de weer met schoonmaakgerei. We mochten naar binnen onder voorwaarde dat ik als vrouw een Hijab aan zou doen en een sluier om mijn haren. We kregen een exclusieve rondleiding in de moskee.

'463217' door ejbaaijens '463217' door ejbaaijens

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Oranje licht

ejbaaijens

De zon zakte steeds lager terwijl we op een oude steiger genoten van de afkoelende warmte, We hadden zicht op blauwe vissersbootjes die lagen in helder water. Twee oudere jongens waren met een hengel aan het vissen. Een jonger jochie liep er druk om heen. Ik vroeg of ik een foto mocht maken. Direct stoere reacties. Ik stond verbaasd dat het jochie op de foto wilde met een sigaret. In tegenstelling tot de andere jongens sprak hij niet, maar maakte hij met gebaren duidelijk wat hij wilde. Hij bleef ons maar aantikken om dingen duidelijk te maken. Hij zag er wat smoezelig uit. Ik hoop dat er iemand is die goed voor hem zorgt. Dit portret herinnert aan die ontmoeting en ik vond het mooi hoe het oranje licht zijn gezicht mee kleurde met zijn T shirt en de muur. (we hebben nog duidelijk gemaakt dat roken slecht voor hem is, maar hij begreep ons niet zo)

'446068' door ejbaaijens '446068' door ejbaaijens

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Duizend en één nacht

ejbaaijens

Buiten het hotelgebied van Hurghada zijn er diverse mooie en interessante plekjes te bezoeken. Op de foto zie je een nieuw gebouwde moskee gedoneerd door Saoedi Arabië. We vonden de koepeltjes er heel duizend en één nacht uitzien. Naast deze moskee vind je een rommelige maar interessante vismarkt en hoor je het geklop en gezaag op een scheepswerfje. Erg leuk om daar rond te lopen. (geopend komt de foto mooier uit)

'452156' door ejbaaijens '452156' door ejbaaijens

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Met de boot naar de..

ejbaaijens

We wandelen van de luidruchtige scheepswerf naar de rommelige, maar kleurrijke vismarkt. Met de visgeur in de kleren wandelen we verder naar de nieuwe moskee die uit vele koepeltjes en versieringen bestaat. Daarna naar de nieuw aangelegde haven met plezierjachten. Prachtig blauw water en een mooi uitzicht op de zijkant van de moskee. Zomaar een korte wandeling in een interessant stukje Hurghada.

'440588' door ejbaaijens '440588' door ejbaaijens

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Samen

ejbaaijens

In het oude deel van de stad zijn er eerst nog toeristische winkeltjes. We lopen door en komen in stoffige straten met kuilen in de weg. Aan de randen van de lokale markt zitten konijnen en kippen in hokken te wachten op een nieuwe eigenaar. Sommigen worden ter plekke al geslacht. Even verder een wat modderig deel van de markt waar vis verkocht en klaargemaakt wordt. Er zijn hier best veel vliegen en er liggen vis resten op de grond. Een kat schiet weg. Keek of er iets van zijn gading op de grond lag. Even verder komen we bij een lokaal restaurantje. Buiten drinken mannen thee of roken een waterpijp. De jongens op de foto maken eten klaar. Ruikt heerlijk. Ik vroeg ze of ik een foto mocht maken. Ze gingen direct arm om arm staan. We probeerden nog wat te praten, maar ze spraken nauwelijks Engels en mijn Egyptisch is is niet van een bruikbaar niveau. Met wat losse woorden en gebaren toch een leuke ontmoeting.

'423925' door ejbaaijens '423925' door ejbaaijens

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Stepping stones

ejbaaijens

Kraakhelder water, blauwe kleuren en grillige stenen. Na een paar uurtjes wandelen door de oude stad is het heerlijk om te pootje baden tussen de gekleurde visjes. Ontspannen in een mooie omgeving.

'421614' door ejbaaijens '421614' door ejbaaijens

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Model

ejbaaijens

Een pier strekt uit in het blauwe water. De zon zakt langzaam onder en kleurt steeds meer oranje. Ik sta met mijn fototoestel klaar om een foto te maken. Opeens komt deze reiger (toch?) voor mijn neus staan. Vooruit: jij ook op de foto!

'491299' door ejbaaijens '491299' door ejbaaijens

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Marktkoopman

ejbaaijens

Ik ben te onrustig voor een strandbed en ga daarom graag op pad. In Hurghada gingen we naar de markt in het oude gedeelte van de stad. Hier komen mensen hun dagelijkse groente, vlees en vis halen. Naast veel mensen zijn er ook veel vliegen. De man op de foto verkocht alleen groenten. Hij ging er even breed voor zitten, toen ik vroeg of ik een foto mocht maken.

'384496' door MaJaTa '384496' door MaJaTa

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Tegenlicht !

MaJaTa

Tegen zonsondergang is het vaak ook mooi om te fotograferen en zeker in Egypte waar de temperatuur overdag vaak op kan lopen tot wel 35 graden. Ook heb je een totaal andere foto als je een tegenlichtopname maakt. Het enigste nadeel hiervan is je ziet alleen silhouetten maar dat maakt de foto ook wel spannend naar mijn idee, dichterbij kon ik niet komen want dan HAD ik een lens, de enige mogelijkheid was een goede kijker maar die had ik natuurlijk niet dus jullie moeten het met deze foto doen !

'419518' door ejbaaijens '419518' door ejbaaijens

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Ogen

ejbaaijens

We gaan vroeg naar de markt in het oude deel van Hurghada. Zowel mannen als vrouwen kopen hun groente en fruit voor de dag. Alleen hebben de mannen hun hoofd niet bedekt. De vrouw op de foto onderhandelde vast over de prijs.

'422367' door corriebalten '422367' door corriebalten

EgypteHurghada

EgypteHurghada

Zweven....

corriebalten

Het duurt iedere keer weer even voor mijn bril goed zit, (trek iedere keer wel een paar haren uit) en voor ik de snorkel in mijn mond heb proest ik eerst minstens twee keer zeewater uit! Maar….eenmaal onder water als ik zwevend de gewichtloosheid ervaar en ondertussen geniet van ontelbare kleuren en de prachtige vissen om me heen ben ik blij dat ik dit mag en kan beleven…