El Gouna

'205341' door mvanegmond '205341' door mvanegmond

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Omar's parfum

mvanegmond

Ja, in El Gouna moet je zeker in het centrum op het pleintje naar Omar's parfumzaakje toe. Hij maakt de parfum die bij jouw past en die niemand op de wereld hetzelfde heeft. Je kan de parfum jouw naam geven. Hij is een vrolijke man die alles uitlegt en de tijd neemt. Ja, dan is het moeilijk om iets niet te kopen. Hij staat ook vermeld in het boekje over egypte.

'343404' door yuri '343404' door yuri

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Door de vissen het...

yuri

Het duiken in de Rode Zee rondom El Gouna is minder bekend en veel minder toeristisch dan andere duiksteden in de directe omgeving zoals Hurghada en Sharm El Sheikh. Maar daarom zeker niet minder mooi, integendeel, regelmatig zagen we “door de vissen het koraal niet meer”.

'355749' door AJacobs '355749' door AJacobs

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Clownfish in Egypte

AJacobs

Deze niewsgierige clownfishes verschuilen zich in een anemoon. Wanneer je dicht bij de anemoon je vingers beweegt komen de clownfishes, ook wel bekend als Nemo, nieuwsgierig kijken wat er gebeurt.

'121994' door odyssee '121994' door odyssee

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Bootje rode zee

odyssee

Gemaakt vlak bij een snorkel paradijs 100km ten zuiden van Hurghada

'447129' door HtenKate '447129' door HtenKate

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Sunset view from El..

HtenKate

Eenmaal op vakantie aan de Rode Zee is er niet veel te doen anders dan genieten van de zon en duiken. De Westerse vakantie-oorden hebben weinig te maken het culturele en authentieke Egypte. Pas als je in de verte kijkt zie je écht Egypte; De Arabische woestijn met zijn bergkam. De ondergaande zon levert dan een mooi plaatje op!

'167546' door TicoTica '167546' door TicoTica

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

El Gouna

TicoTica

Het mooie uitzicht op el Gouna. Er zijn hier veel lagunes en het is er heerlijk vertoeven

'176903' door yuri '176903' door yuri

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Lopende vis

yuri

(GROOT OPENEN) Close up van een vis, die de dag doorbrengt met rondlopen op de bodem van de Rode Zee: de Red Sea Walkman. Ik kwam 'm voor het eerst en laatst tegen toen ik deze foto maakte bij El Gouna, en is vrij zeldzaam. De stekels op zijn rug zijn giftig, maar hij wordt niet snel agressief gelukkig.

'344158' door moontje-69 '344158' door moontje-69

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Dierenliefde

moontje-69

Wij gaan ieder jaar met onze duikschool een weekje naar Egypte om te duiken. Persoonlijk vind ik het dan leuk om ook wat cultuur te snuiven en maak dus ieder jaar 1 dag een uitstapje met mijn dochter naar iets bijzonders. Egypte heeft ontzettend veel te bieden qua cultuur dus we komen zeker aan onze trekken in dit prachtige land. Tijdens deze vakantie kwamen we deze man op ons pad tegen. Je ziet het niet vaak maar deze man had zoveel liefde voor zijn dier.

'355665' door AJacobs '355665' door AJacobs

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Een voorbij zwemmende

AJacobs

Een nieuwsgierige zeeschilpad die op zeer korte afstand voorbij zwemt terwijl hij de duikers nauwlettend in de gaten houdt. Deze foto is gemaakt nabij El Gouna in Egypte.

'215006' door Obiwan '215006' door Obiwan

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Relax

Obiwan

El Gouna, een jetset plaatsje vlakbij Hurghada met een leuk haventje met veel live muziek en dure jachten. Aangezien het hier nooit regent kost het wel wat moeite om de golfbaan te onderhouden.

'201886' door Doggie '201886' door Doggie

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Kamelen jongetje

Doggie

Vanuit El Gouna gingen we op pad. Bij een bedouinendorp kwamen we dit jongetje tegen die kwam aanrijden op ´zijn´ kamelen. Prachtig hoe behendig hij met die beesten om ging en hoe trots hij was.

'41368' door Oswald '41368' door Oswald

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Kleurrijk

Oswald

Mooi kleurenpallet in de namiddagzon

'355662' door AJacobs '355662' door AJacobs

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Gele koraalvlinder...

AJacobs

De mooie onderwaterwereld in Egypte nabij El Gouna. Mooie duikplekken, mooi koraal en een heerlijk klimaat. Deze gele koraalvlinder met zijn felle kleur leent zich uitstekend voor mooie onderwaterfoto's.

'82143' door HiyaWatty '82143' door HiyaWatty

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Zonnebloemen

HiyaWatty

Zonnebloemen in Egypte

'176970' door yuri '176970' door yuri

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Eenzaam

yuri

Toen we 5 jaar geleden in El Gouna waren (drie kwartier boven Hurghada) was zowel het onderwater leven als ook op land nog opgerept. Echt nog superveel in aanbouw. Ook nog weinig wegen. Deze foto nam ik vanaf het dak van ons hotel op het heetst van de dag, alleen een enkele kamelendrijver was op pad.

'205343' door mvanegmond '205343' door mvanegmond

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

El gouna

mvanegmond

Ja, el Gouna is vlak bij Hurghuda ongeveer 22 km er van daan. Veel rust en niet de drukte van de stad zelf. Het wordt ook wel het Venetië van Egypte genoemd. Er zijn veel kanaaltjes door het plaatsje heen.De huizen zijn in traditionele stijl gebouwd.

'306631' door Berie '306631' door Berie

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Eilandje in de Rode..

Berie

De Rode Zee in Egypte blijft nog steeds een prachtige plek om te duiken en te snorkelen. Ga natuurlijk wel in goede seizoen anders is het niet te doen.

'355663' door AJacobs '355663' door AJacobs

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Waaierkoraal in Egypt

AJacobs

Dit waaierkoraal trekt kleine vissen aan. Ze eten namelijk van het koraal. Deze foto is gemaakt in de Rode Zee nabij El Gouna in Egypte.

'336121' door afpmvannunen '336121' door afpmvannunen

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Mooi detail

afpmvannunen

El Gouna is een waar kunstwerk van mooie en leuke architectuur. Ik vond dan ook tijdens een van mijn wandelingen dit leuke raampje. Ik vond het een leuk detail.

'205337' door mvanegmond '205337' door mvanegmond

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Maronn in egypte

mvanegmond

Het was echt super, vriendelijke mensen de omgeving erg mooi en zeker de moeite waard. De rode zee was een ervaring om te snorkelen. Heel veel vissen gezien van allerlei kleuren. Cairo was indrukwekkend en het nationaal museum zeker een bezoekje waard. De koninklijke mummies moet je niet overslaan. De sahara ingeweest en de bevolking aldaar gezien hoe ze leven en wat hun onderhoudt van bestaan is. Ook de zonsondergang is mooi om dit zo mee te maken !

'106213' door jmkonings '106213' door jmkonings

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Gevlekte Hengalaarsvi

jmkonings

Gevlekte hengelaarsvis op de mast van de Chrisoula K (Abu Nuhas), de eerste duikdag van onze vakantie in Egypte, El Gouna in 2007.

'449111' door SLens '449111' door SLens

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Onderwaterleven

SLens

Nou ben ik niet de beste fotograaf, en heb ook niet de beste onderwatercamera. Dat zie je er dan wel weer aan af, maar al met al vond ik het een mooie plaatje van het onderwaterleven van Egypte, dat is er werkelijk prachtig.

'168369' door TicoTica '168369' door TicoTica

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Voeten afkloppen

TicoTica

Op de vuilniswagen mee en even z'n voeten afkloppen

'568511' door Francoise '568511' door Francoise

EgypteEl Gouna

EgypteEl Gouna

Bijna Nieuwjaarsduik

Francoise

Wat is dat toch een feestje om voor kerst nog een weekje te gaan duiken in Egypte! De watertemperatuur is wel wat lager dus een dikker pak, of in mijn geval: twee pakken over elkaar- is geen overbodige luxe! Maar boven water schijnt de zon volop, en komen we weer prima aan onze dagelijkse vitamines D en Sea!