Deltagebied en kanaalzone beste reistijd

Het weer voor het deltagebied en de kanaalzone

Of je nu op zoek bent naar cultuur of natuur: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor voor het deltagebied en de kanaalzone te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is voor het deltagebied en de kanaalzone? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor het deltagebied en de kanaalzone

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag voor het deltagebied en de kanaalzone:


 

Reisadvies

 

 

Voor het deltagebied en de kanaalzone geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
21 maart Sham al-Naseem, 21 maart Leylet en-Nuktah, 17 juni Dag van Suez, 23 december Dag van de Overwinning.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

 

 

Informatie over Deltagebied en kanaalzone

Beste foto's & tips van Deltagebied en kanaalzone

'308867' door renie '308867' door renie

EgypteDeltagebied en kanaalzone

EgypteDeltagebied en kanaalzone

Koptisch hoofddeksel

renie

Net voor de koptische aanslag in Egypte heb ik deze foto genomen in een van de eeuwenoude koptische kloosters in het Noorden van Egypte. De geestelijken liepen allemaal met een leuk geborduurd (slaap?)mutsje op.

'228503' door JannavEek '228503' door JannavEek

EgypteDeltagebied en kanaalzone

EgypteDeltagebied en kanaalzone

Koptisch klooster

JannavEek

De koptische (christelijke) religie is een minderheid in Egypte maar wel duidelijk aanwezig. Helaas is er nog steeds reglmatig strijd tussen hen de moslem. Dit is een klooster bij Wadi Natrun, in de Nijldelta. Er zijn heel wat koptische kloosters die je daar kunt bezoeken en bezichtigen. De kopten in het verleden hebben het klooster "uitgevonden".

'293102' door renie '293102' door renie

EgypteDeltagebied en kanaalzone

EgypteDeltagebied en kanaalzone

Kloosterling in...Kop

renie

Morgen vieren de kopten hun kerstfeest. Vorige week was ik enkele dagen voor de aanslag in Alexandrie in hun kerk! Deze foto heb ik genomen van een monnik in het klosster Deir Anba Bishoi in de Wadi Natrun. Hij leidde ons rond in zijn eeuwenoude klooster. Ik hoop dat er geen aanslagen zullen volgen op hun kerken in Egypte of elders in de wereld. Discriminatie alleen is al erg genoeg!

Laat kaart zien