Deltagebied en kanaalzone

's Werelds langste rivier, de Nijl, mondt uit in de Middellandse Zee ten noorden van de hoofdstad Cairo. In de Nijldelta bevinden zich plaatsen als Rosetta, Tanta en El-Mansoera. In het oosten van het land ligt een van de belangrijkste doorvoerhavens ter wereld, het Suezkanaal. Deze 193 kilometerlange waterweg vormt de grens tussen Afrika en Azië.

Informatie over Deltagebied en kanaalzone

Beste foto's & tips van Deltagebied en kanaalzone

'308867' door renie '308867' door renie

EgypteDeltagebied en kanaalzone

EgypteDeltagebied en kanaalzone

Koptisch hoofddeksel

renie

Net voor de koptische aanslag in Egypte heb ik deze foto genomen in een van de eeuwenoude koptische kloosters in het Noorden van Egypte. De geestelijken liepen allemaal met een leuk geborduurd (slaap?)mutsje op.

'228503' door JannavEek '228503' door JannavEek

EgypteDeltagebied en kanaalzone

EgypteDeltagebied en kanaalzone

Koptisch klooster

JannavEek

De koptische (christelijke) religie is een minderheid in Egypte maar wel duidelijk aanwezig. Helaas is er nog steeds reglmatig strijd tussen hen de moslem. Dit is een klooster bij Wadi Natrun, in de Nijldelta. Er zijn heel wat koptische kloosters die je daar kunt bezoeken en bezichtigen. De kopten in het verleden hebben het klooster "uitgevonden".

'293102' door renie '293102' door renie

EgypteDeltagebied en kanaalzone

EgypteDeltagebied en kanaalzone

Kloosterling in...Kop

renie

Morgen vieren de kopten hun kerstfeest. Vorige week was ik enkele dagen voor de aanslag in Alexandrie in hun kerk! Deze foto heb ik genomen van een monnik in het klosster Deir Anba Bishoi in de Wadi Natrun. Hij leidde ons rond in zijn eeuwenoude klooster. Ik hoop dat er geen aanslagen zullen volgen op hun kerken in Egypte of elders in de wereld. Discriminatie alleen is al erg genoeg!

Laat kaart zien