Aswan foto's & tips

'163753' door jabron '163753' door jabron

EgypteAswan

EgypteAswan

Feloeka op de Nijl

jabron

Op de Nijl bij Aswan vaaren veel feloeka's zoals deze bij avondlicht.

'135546' door Splint '135546' door Splint

EgypteAswan

EgypteAswan

Grote oren

Splint

Deze jongen met zijn vrolijke snoet viel op door zijn grote oren in de straten van Aswan> je kunt aan zijn donkere kleur en zijn krullen zien dat hij Nubisch is. In het zuiden van Egypte wonen ze vooral.

'457493' door Karindewolf '457493' door Karindewolf

EgypteAswan

EgypteAswan

Deuren!

Karindewolf

IK las daarstraks dat er mensen zijn die deuren leuk vinden . In Egypte zag ik verschillende leuke deuren en heb er van een paar een foto genomen! Hopelijk doe ik er enkele mensen plezier mee!

'457661' door Karindewolf '457661' door Karindewolf

EgypteAswan

EgypteAswan

De veerman

Karindewolf

De enige manier om van het eiland Sehel af te komen is met eigen boot of via het veerpont. Gedurende de dag vaart het veer op en neer en dit tegen de prijs van 3 Egyptische pont heen en weer. De veerman zit aan het roer en als er nog iemand (een man ) meevaart roeit die . De bedoeling is dan dat de 'roeier' niet betaalt. De eerste keer dat Herman roeide vonden ze het hilarisch! Hier kwam de man aanvaren en zag ons al staan!

'457866' door Karindewolf '457866' door Karindewolf

EgypteAswan

EgypteAswan

Graffitti!

Karindewolf

We stonden er van versteld op hoeveel plaatsen dat je graffitti zag , dikwijls zag het er heel leuk uit zelfs! Ja waarom ook niet vele muren zagen er ook erbarmelijk uit! Dez vond ik zeer leuk!

'458013' door JolandaOlafreizen '458013' door JolandaOlafreizen

EgypteAswan

EgypteAswan

Tempel van Philea in.

JolandaOlafreizen

Tempel van Philea, Aswan. Een zeer mooie tempel uit de Griekse tijd. Deze tempel is in zijn geheel verplaatst nadat deze gedeeltelijk onder water kwam te staan na het aanleggen van de Aswandam.

'459438' door Karindewolf '459438' door Karindewolf

EgypteAswan

EgypteAswan

Aswan; 'Death on the.

Karindewolf

We gaan nog eens naar Aswan. Op deze foto het typisch beeld; de toeristenbootjes die op en neer varen en de felouka's ; bovendien zie je ook twee jongens die voortdurend ronddobberden op een surfplank (niet echt veilig vond ik).

'138159' door jabron '138159' door jabron

EgypteAswan

EgypteAswan

Nubisch meisje

jabron

Het buurmeisje van de burgemeester van een Nubisch dorp bij Aswan

'455875' door Karindewolf '455875' door Karindewolf

EgypteAswan

EgypteAswan

Leuke snoetjes!

Karindewolf

Toen we een namiddag 'op stap' gingen op het eiland Sehel, vlakbij Aswan genoten we van het bekijken van 'de doodgewone dingen, de gewone gang van zaken in een dorp. Wanneer we door de kleine steegjes liepen werden we binnen geroepen voor een tsje thee en deze twee 'ukken' heb ik daar vastgelegd!

'489402' door trudyvermeij '489402' door trudyvermeij

EgypteAswan

EgypteAswan

De Philea Tempel

trudyvermeij

Deze Tempel is gewijd aan de vruchtbaarheidsgodin Isis en ligt tussen de twee Aswandammen. Het complex is in stukken gesneden om het vervolgens op een andere plek weer op te zetten; dit alles is gedaan omdat de Tempel vaak onder water stond en het zo te redden. Tegenwoordig bereikt men het complex door middel van kleine bootjes.

'311317' door PaulHoo '311317' door PaulHoo

EgypteAswan

EgypteAswan

Man zoekt jurk?

PaulHoo

Nee, dit is niet het Waterlooplein in Amsterdam maar de manier waarop de jurken zijn geetaleerd doet me hieraan denken. De man is klaarblijkelijk niet op zoek naar een jurk voor zijn vrouw en op de een of andere manier verwacht ik dat zij die voor zichzelf koopt. Ik vond het in elk geval een grappig beeld.

'456974' door Karindewolf '456974' door Karindewolf

EgypteAswan

EgypteAswan

Avond!

Karindewolf

Daar lagen we dan met ons cruiseschip in Aswan, klaar om deze nacht te vertrekken naar Luxor voor 2 dagen. Wie me kent zou zeggen:'dat geloof ik niet dat jij dat deed'; maar toch! We werden beloond met een fantastisch uitzicht...

'457289' door Karindewolf '457289' door Karindewolf

EgypteAswan

EgypteAswan

Gevels

Karindewolf

Ik zag op onze reis naar Egypte regelmatig leuke 'huisgevels'. Ongelooflijk soms hoeveel tijd mensen er in gestoken hadden om hun gevel een fraai uitzicht te geven!

'489084' door trudyvermeij '489084' door trudyvermeij

EgypteAswan

EgypteAswan

Egyptisch glasbewerke

trudyvermeij

De Egyptenaren begonnen al vroeg te werken met glas. Ze gebruikten een kleine hoeveelheid natuurlijke glas geproduceerd door vulkanische activiteit of door meteorietinslagen. Dit verwerkten ze in sieraden en voor decoratieve doeleinden. Het type parfumfles dat we vandaag de dag zien in Egypte is meer een vorm van moderne kunst, dat sinds het begin van de 19e eeuw plaatsvond. Door heel het land kun je dit soort werkplaatsen bezoeken en uiteraard iets of heel veel kopen.

'457679' door Karindewolf '457679' door Karindewolf

EgypteAswan

EgypteAswan

Carrefour!

Karindewolf

Op een keertje waren we op stap naar een restaurantje! Groot was mijn verbazing toen ik dit zag : 'de nubische carrefour'! Ja waar ze dat bord vandaan hadden gehaald ;ik zou het niet weten. Ik vond dit echt grappig!

'457540' door Karindewolf '457540' door Karindewolf

EgypteAswan

EgypteAswan

Deur 3

Karindewolf

We zijn nog steeds op het eilandje Sehel, bij Aswan. Bij de opmerkingen van mijn deurenfoto's las ik bij iemand dat een deur veel te vertellen heeft. Ik denk dat men hier in dit huis dan wel Nijlkrokodillen heeft!

'457636' door Karindewolf '457636' door Karindewolf

EgypteAswan

EgypteAswan

Gas !

Karindewolf

Hier hebben we de ezel met de gasbussen! Zeer bizar was dat er die dag precies een zeer grote levering was geweest want overal zagen we ezelskarretjes rijden met gasbussen! Heb ik dus maar even vastgelegd!

'397573' door nita92 '397573' door nita92

EgypteAswan

EgypteAswan

Bijtanken

nita92

Na het bezoek aan het indrukwekkende Abu Simbel rijden we in konvooi terug naar de boot. Langs de benzinestations zien we lange lange rijen vrachtwagens. Sommige chauffeurs staan er al enkele dagen, benzine is er voor hen nauwelijks verkrijgbaar. Ook krijgen we te maken met een wegblokkade van ontevreden chauffeurs, maar dit is gelukkig na een half uur snel opgelost. We mogen door. Enigszins verbaasd zijn we dan ook als het konvooi vlak voor aankomst gaat tanken, we hoeven maar een uurtje te wachten. Voor de toeristen is er benzine, maar ook bij deze pomp lange rijen wachtende vrachtwagens. Vele uren of soms dagen staan ze daar. De foto van de man is gemaakt op het benzinestation, hij was aan het hamsteren in jerrycans. Na een vriendelijk knikje van hem mocht ik een foto maken.

'302627' door PaulHoo '302627' door PaulHoo

EgypteAswan

EgypteAswan

Winkelstraat Aswan

PaulHoo

Heel avontuur om 's avonds door Aswan te lopen, niet per se aan te raden. Dit verlichte straatje met vlaggetjes was in elk geval de moeite van het fotograferen waard.

'457836' door Karindewolf '457836' door Karindewolf

EgypteAswan

EgypteAswan

School

Karindewolf

Deze meiden kwamen al weer van school; het was rond half twaalf op de middag. Ik vraag me soms wel af hoe ze op die paar uurtjes dat ze naar school gaan toch voldoende meekrijgen. Ze hadden er zeer veel schik in om daar met ons rond te lopen!

'455290' door Karindewolf '455290' door Karindewolf

EgypteAswan

EgypteAswan

Ooievaars!

Karindewolf

Ik heb zeer bewust niks aan deze foto gedaan; ik zag dit nooit eerder maar ik heb ontzettend genoten. Vanop hetzelfde terras waar ik zat bij de arend kwamen deze grote groep ooievaars langs. Ik zag ze ook maar een keertje.Ik vermoed dat ze aan het trekken waren maar het was een schouwspel om nooit meer te vergeten!

'403168' door Mary54 '403168' door Mary54

EgypteAswan

EgypteAswan

Suikerfeest

Mary54

In Aswan bezochten we de prachtige tempels, maar ook een dorpje vlak bij Aswan hier vierden de Nubiërs het suikerfeest, dit kindje probeerde met een grote lepel in een klein citroentje te komen wat niet lukte natuurlijk!

'242605' door EddyVerloes '242605' door EddyVerloes

EgypteAswan

EgypteAswan

Feloekatocht in Aswan

EddyVerloes

Dit beeld werd geschoten tijdens een feloekatocht rond het eiland Elephantina.We bezochten er ook een Nubisch dorp. Nubië was het land tussen Aswan en Khartoum (Soedan).

'459469' door Karindewolf '459469' door Karindewolf

EgypteAswan

EgypteAswan

Opgravingen

Karindewolf

In de tempel te Aswan is men nog volop bezig om vanalles op te graven; ikzelf vond dit echt indrukwekkend om die mensen bezig te zien; wat moet het toch geweest zijn om die dingen te bouwen!