Abu Simbel

'455318' door Karindewolf '455318' door Karindewolf

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Aboe Simbel

Karindewolf

Zonsopgang bij Aboe Simbel! We stonden er op om tegen 5u30 bij de site van Aboe Simbel te zijn. De man van het hotel vond het wel vrij vroeg maar als wij er op stonden was het geen probleem , vanaf dat uur was het open. Ik moet zeggen, we hebben genoten . Je zag steeds de kleuren veranderen van de beelden naargelang het licht. We waren er bovendien vanaf dat uur tot half 8 helemaal alleen en dat was toch wel indrukwekkend!

'462578' door Karindewolf '462578' door Karindewolf

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Abu Simbel!

Karindewolf

Abu Simbel in het licht! Je komt aan op de site, bent er nog niet geweest , neemt plaats en wacht. En dan krijg je dit te zien, prachtig en een kippenvelmoment, hoe hebben ze dit toch allemaal voor elkaar gekregen, respect!

'455345' door Karindewolf '455345' door Karindewolf

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Aboe Simbel

Karindewolf

Op verzoek post ik dan maar eentje uit een reeks die ik Aboe Simbel ga noemen want ik was echt wel wat overdonderd door de schoonheid daar!

'436770' door twalia '436770' door twalia

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Ramses II

twalia

De grote tempel van Abu Simbel werd in de 13e eeuw voor Christus in een rotswand uitgehouwen. De tempel was gewijd aan de goden van de Egyptische steden: Amon van Thebe, Ptah van Memphis en Re-Harachte van Heliopolis. Toch is de tempel vooral gebouwd ter ere van koning Ramses II. De 33 meter hoge facade bevat vier beelden van Ramses II die de dubbele kroon draagt van Opper-Egypte en en Neder-Egypte.

'345311' door Cobinho '345311' door Cobinho

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Hoog en droog

Cobinho

Abu Simbel is een archeologisch complex bestaande uit twee enorme stenen Egyptische tempels in het zuiden van Egypte op de westelijke oever van het Nassermeer. De twee tempels werden uit de rots gehakt door Ramses II in de 13e eeuw v.Chr. om zijn Nubische buren onder de indruk te brengen en om zichzelf en zijn lievelingskoningin Nefertari te eren. (bron: Wikipedia) In 1960 werd begonnen met de bouw van de Aswandam, waardoor het Nassermeer zou ontstaan en de indrukwekkende tempels onder water zouden verdwijnen. Om de tempels te redden, werden ze tussen 1964 en 1968 in grote blokken gezaagd en opnieuw opgebouwd op een locatie die 65 meter hoger en 200 meter verder van de rivier lag. Jaren geleden maakte Eefje en ik een Nijlcruise, startend en eindigend in Luxor. Abu Simbel stond niet op het programma. Het werd als een optionele excursie aangeboden. Het betekende dat ik op een morgen om half drie diende op te staan… maar dat had ik er graag voor over. Ik kon me niet voorstellen om Egypte te hebben gedaan en dan niet Abu Simbel te hebben gezien. Ik was de enige van de groep die er zo over dacht!

'277511' door Fransvdg '277511' door Fransvdg

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Bewaker in Abu Simbel

Fransvdg

Deze man zat bij de tempel van Abu Simbel als een van de bewakers. Naast de prachtige hiëroglyfen vind ik ook de grote sleutel in de vorm van een Anch opvallend. (Dit is een gescande dia.) In 1960 werd begonnen met de bouw van de Aswandam, waardoor het Nassermeer ontstond en de indrukwekkende tempels onder water zouden verdwijnen. Om de tempels te redden, werden ze tussen 1964 en 1968 in grote blokken gezaagd en opnieuw opgebouwd op een locatie die 65 meter hoger en 200 meter verder van de rivier lag. Hiertoe werden op deze plek twee grote betonnen koepels gebouwd, aan de buitenkant bekleed met natuurlijke steen, waar de tempels in feite in werden geschoven. Ze zien er nu dus nog steeds uit alsof ze uit de rotsen zijn gehouwen. (met dank aan Wikipedia)

'266927' door Fietser '266927' door Fietser

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Aboe Simbel

Fietser

Aboe Simbel, wie heeft daar niet van gehoord. Toen president Nasser besloot om een stuwdam aan te leggen heeft de UNESCO besloten en betaald om deze tempels 200m hogerop te verplaatsen. Als je er voor staat (ook als je binnen bent) ziet het er enorm indrukwekkend uit. Ruim 1200 voor Chr. zijn deze temepels gebouwd. Links de tembel van Ramse 2e, de grootste farao en rechts van Nefertari zijn lievelings vrouw, maar als je weg gaat en je ziet de achterzijde van het complex toen kreeg ik toch enig zins het gevoel, het is niet echt meer. Hoe groots de prestatie in '64 tot '68 ook is geweest, want zolang heeft het geduurd om de temepls in 17.000 stukken te zagen en weer op te bouwen.

'300380' door renie '300380' door renie

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Abu Simbel

renie

De tempel gewijd aan Hathor, werd in de 13e eeuw voor Christus in een rotswand uitgehouwen. Zij diende vooral ter meerdere eer en glorie van Ramses 2e. Ik hoop dat spoedig weer veel mensen kennis kunnen maken met dit wereldwonder!

'456056' door Karindewolf '456056' door Karindewolf

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Stiekem!

Karindewolf

Zoals ik een tijdje terug al even zei waren wij met twee 2,5 uur alleen in Abu Simbel voor de anderen er aan kwamen dus we konden in alle rust rondkijken. De bewaker is even langs gekomen en liet ons de tempel zien. Tegen betaling mochten we gerust 'de verboden' foto nemen. Nee zei ik dat doe ik niet als het niet mag dan mag het niet ! Toen verdween die man en kon ik het toch niet laten om stiekem te doen wat niet mocht!(wel zonder flits natuurlijk)

'414452' door LauraSan '414452' door LauraSan

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Nefertari tempel

LauraSan

Abu Simbel bestaat uit twee tempels. Hier staat de kleine tempel, ook tenpel van Hathor en Nefertari genoemd. Er staan 6 grote beelden van de pharao en zijn vrouw, 4 van Ramses II en 2 van Nefertari. Interessant om te noemen is het feit dat Nefertari even groot staat afgebeeld als Ramses, dat is wel uitzonderlijk.

'293116' door renie '293116' door renie

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Peinzen bij de tempel

renie

Nubiers zijn prachtige mensen om te zien, maar omdat ze zo donker zijn vaak moeilijk te fotograferen. Deze man zat bij de tempel van Abu Simbel wat voor zich uit te staren en een sigaretje te roken.

'281966' door Huff '281966' door Huff

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Ramses de Tweede.

Huff

Vanuit Aswan kan je een excursie maken naar Abu Simbel. Daar staan de tempels van Ramses de Tweede en Nefertari. Twee prachtige tempels die je gezien moet hebben als je in Egypte bent geweest. Dit is een foto van de beelden die aan de voorzijde van de Ramses tempel staan.(zie mijn blog).

'391365' door trudyvermeij '391365' door trudyvermeij

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

De tweede tempel

trudyvermeij

Aangekomen bij Abu Simbel loop je om de berg heen waar de twee tempels zijn gebouwd. Als eerste kom je de beroemde grote tempel tegen en daarna deze tweede tempel, wat een geweldige bouwwerken. De tempels zijn overigens voornamelijk gebouwd om indruk te maken op de buren (de Nubiërs) en om ze zo af te schrikken.

'458014' door JolandaOlafreizen '458014' door JolandaOlafreizen

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Abu Simbel

JolandaOlafreizen

Abu Simbel, een zeer indrukwekkende tempel gebouwd door Ramses II aan de grens van zijn rijk. Deze tempel is in zijn geheel verplaatst, nadat hij volledig onder water was komen te staan door de aanleg van de Aswandam.

'375414' door Cobinho '375414' door Cobinho

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Schier onmogelijk

Cobinho

Eefje's en mijn eerste rondreis samen was Egypte. Het was een Nijlcruise, startend en eindigend in Luxor. Abu Simbel stond niet op het programma. Ik kon me niet voorstellen om Egypte te hebben gedaan en dan niet Abu Simbel te hebben gezien. Het betekende dat ik om half 3 moest opstaan... maar dat had ik voor over! Helaas was ik niet enige die dit idee had! Al eerder heb ik mijn gedachten laten gaan over toeristische attracties en de bijbehorende drukte. Zelfs de dochters van Bartholda hadden hier niet voor een toeristen-loze foto kunnen zorgen!

'261034' door Fransvdg '261034' door Fransvdg

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Detail uit Abu Simbel

Fransvdg

Wat deze hiëroglyfen betekenen ben ik vergeten, maar waarschijnlijk zijn het namen van een farao. Ik heb deze foto gemaakt bij de prachtige tempel van Abu Simbel. Gelukkig is dit complex dankzij internationale hulp gered van de ondergang toen het Nassermeer werd aangelegd. (Dit is een gescande dia.)

'282526' door Huff '282526' door Huff

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

De tempel van Ramses.

Huff

Als je de tempel van Abu Simbel op komt is dit het eerste beeld wat je ziet. Het is ongelooflijk zo groot en imposant als het is. Daarnaast is de tempel ven Nefertari.

'522859' door travelbag '522859' door travelbag

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Abu Simbel

travelbag

Ongeveer 260 km van Aswan ligt Abu Simbel. Op dit moment is Egypte wat onrustig, maar wat is dit een mooi complex. Unesco hakte de twee tempels in stukken en 65 meter hoger werd alles weer opgebouwd, om zo te voorkomen dat ze onder water zouden verdwijnen door de dam in het Nassermeer. Zeker bezoeken als je daar bent.

'392258' door trudyvermeij '392258' door trudyvermeij

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Eerste Tempel

trudyvermeij

Bij aankomst bij Abu Simbel loop je om de berg heen en kom je als eerste deze tempel tegen, de andere ligt er vlak naast. Met de bouw van de Aswandam zijn de tempels verplaatst naar een hoger gedeelte in verband met overstromingen. De tempels zijn eigenlijk voornamelijk gebouwd om indruk te maken op de buren, de Nubiërs.

'389564' door trudyvermeij '389564' door trudyvermeij

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

De twee tempels

trudyvermeij

De twee tempels van Abu Simbel in de rotsen gebouwd door Ramses twee, die ze hoofdzakelijk heeft laten bouwen om indruk te maken op zijn buren de Nubiërs. Het hele bouwwerk is in de jaren zestig verplaatst om het veilig te stellen tegelijk met het bouwen van de Aswandam, anders zouden de tempels geheel onder water komen te staan.

'291285' door Huff '291285' door Huff

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

De sleutel.

Huff

Iedere ochtend wordt de deur van de tempel van Ramses de II in Abu Simbel open gedaan met de sleutel. Deze sleutel heeft een speciaal symbool dat staat voor eeuwig leven en komt op vele onderschriften voor in heel Egypte en word vaak aan een kettinkje gedragen.

'538354' door Travelireentje '538354' door Travelireentje

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

De tempels van Abu...

Travelireentje

Aboe Simbel is een archeologisch complex bestaande uit twee enorme stenen Egyptische tempels in het zuiden van Egypte op de westelijke oever van het Nassermeer. Tijdens onze Nijlcruise, wat zeker een aanrader is, bezochten wij de tempels vanaf Aswan. Een flinke rit, we vertrokken al vroeg. Onderweg zagen we prachtige fata morgana's. De tempels van Abu Simbel stonden hoog op mijn wish list is toch wel een must see in je leven. In 1960 werd begonnen met de bouw van de Aswandam, waardoor het Nassermeer zou ontstaan en de indrukwekkende tempels onder water zouden verdwijnen. Om de tempels te redden, werden ze tussen 1964 en 1968 in grote blokken gezaagd en opnieuw opgebouwd, door UNESCO en National Geographic, op een locatie die 65 meter hoger en 200 meter verder van de rivier lag. Hiertoe werden op deze plek twee grote betonnen koepels gebouwd, aan de buitenkant bekleed met natuurlijke steen, waar de tempels in feite in werden geschoven. Ze zien er nu dus nog steeds uit alsof ze uit de rotsen zijn gehouwen. De tempels behoren nog steeds tot de oudste monumenten in Egypte. Gelukkig maar dat ze deze gigantische operatie gedaan hebben en wij nog kunnen genieten van de prachtige unieke tempel.

'383335' door jeroenfritz '383335' door jeroenfritz

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Abu Simbel

jeroenfritz

Twee van de vier enorme beelden van farao Ramses II die de facade vormen van de tempel van Abu Simbel, aan het Nassermeer in het uiterste zuiden van Egypte.

'383337' door jeroenfritz '383337' door jeroenfritz

EgypteAbu Simbel

EgypteAbu Simbel

Rusten aan de voeten.

jeroenfritz

Een Egyptische tempelwachter rust uit aan de voeten van een reusachtig beeld van farao Ramses II voor de tempel van Hathor, de kleinste van de twee tempels van Abu Simbel in Egypte.