Abu Simbel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Groot, groter, grootst!

Abu Simbel,
Egypte


Een must see locatie tijdens een culturele reis naar Egypte is toch wel een bezoek aan de tempel van Abu Simbel.

De tempel gemaakt in opdracht van Pharaoh Ramses de Grote. Dit enorme bouwwerk in het midden van de woestijn staat volledig in het teken van de verering van Ramses. Vier enorm grote Beelden van Ramses begroeten je bij binnenkomst en wanneer je naar binnen stapt zul je hier nog meer beelden en hierogliefen van Ramses vinden.

De tempel is vanuit Aswan te bezoeken en de rit er naar toe duurt ongeveer 2 tot 3 uur, mits je geen lekke band krijgt zoals bij ons gebeurde. Dit was eigenlijk ons grootste geluk want hierdoor kwamen we vrij laat aan bij de tempel (die door corona zoiezo al vrij rustig was) waar niemamd was. Wij waren de enige twee mensen samen met onze gids toen we er waren. Dit maakte alles nog spectaculairder en ik raad dan ook iedereen aan die een cruise over de Nijl wilt maken dit nu te doen, nu het nog zo heerlijk rustig is.

De tempel ligt niet meer op zijn orriginele plek maar is met hulp van UNESCO en o.a. Nederland naar een hoger gelegen gebied verplaatst vanwege de aanleg van een enorm stuwmeer. Nederland heeft hiervoor als dank een egyptische tempel cadeau gekregen; de Taffeh tempel. De tempel, gebouwd in opdracht van de Romeinse Keizer Augustus, is te bezichtigen in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Het is vaak wel een plek die niet bij een nijlcruise is inbegrepen en word vaak als een apparte excursie aangeboden. Hier moet je niet overnadenken maar gewoon erbij boeken wanneer dit niet in je reis is inbegrepen, het is het vroege opstaan en de lange rit dubbel en dwars waard!