Djibouti image

Djibouti


Reisgids

Djibouti
Afrika
Riennavaplus

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Op het schiereiland in oostelijk Afrika, ook wel de Hoorn van Afrika genoemd, ligt het islamitische Djibouti. Deze voormalige kolonie van Frankrijk ligt in een politiek onstabiel gebied. In het land zelf is de toestand momenteel rustig, maar omringende landen als Somalië en Ethiopië hebben nog steeds veel problemen. Dit zorgt voor een stroom vluchtelingen richting Djibouti. Toerisme, op wat Fransen na, is er nauwelijks. Een land waar dus nog een hoop te ontdekken valt. Zoals de onderwaterwereld van de aangrenzende Golf van Aden, de Golf van Tadjoura en de Rode Zee. In de uitgestrekte woestijn kun je ongestoord sterren kijken. Of maak een wandeling in het nationale park, maar kijk wel uit: Djibouti ligt in de Afar-driehoek, één van de heetste plekken in de wereld. Wees voorbereid op een warme reis!

Reisinspiratie

Van onze community

Kwat verkoopster.
Kwat verkoopster.
Yoboki
Fietser
eindeloze stroom vrachtauto's 2
eindeloze stroom vrachtauto's 2
Yoboki
Fietser
eindeloze stroom vrachtauto's
eindeloze stroom vrachtauto's
Yoboki
Fietser

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Djibouti:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Djibouti kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Djiboutiaanse frank. De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Djibouti – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Djibouti, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Djibouti gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type E
 • Tijdsverschil: 2 uur later
  De hoofdstad van Djibouti is Djibouti.
  Het oppervlak van Djibouti is 60% van Nederland.
  De gesproken taal/talen: Arabisch, Frans.