Congo-Brazzaville Reisgids

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Praktisch

Ontdek

Congo-Brazzaville ligt in het westen van Centraal Afrika. Deze voormalige Franse kolonie staat ook bekend als de Republiek Congo. Hoewel er momenteel geen oorlog woedt is veiligheid niet te garanderen. Een bijzondere reis echter wel. Zo wisselen moerassen, savanne en bergen met tropische regenwouden elkaar af. Giraffes, jachtluipaarden, hyena’s, antilopen en neushoorns leven in de noordelijke savannes. De tropische wouden zijn het leefgebied van buffels, olifanten en verschillende soorten apen. Daarnaast kun je ook krokodillen en reptielen als cobra’s en adders tegenkomen. De Congo en Ubangi-rivier die het land doorkruisen vormen een belangrijke scheepvaartverbinding. Buiten de steden leven een aantal Afrikaanse stammen nog volgens oude tradities.

Reisinspiratie

Van onze community

Voor Zonsondergang
Voor Zonsondergang
Odzala NP
DanielNelson
Gorilla
Gorilla
Odzala NP
DanielNelson

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Congo Brazzaville:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Gele koorts

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Congo Brazzaville kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: CFA Frank (XAF). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Congo-Brazzaville – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Congo-Brazzaville, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Congo-Brazzaville gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type D
 • De hoofdstad van Congo-Brazzaville is Brazzaville.
  Het oppervlak van Congo-Brazzaville is 50% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Frans.