Bobo Dioulasso

In de tweede stad van het land kun je jezelf storten in het bruisende nachtleven. De stad staat bekend om de djembé-muziek die ervandaan komt. Als je cultuur wilt snuiven heeft Bobo Dioulasso allerlei mogelijkheden. Halskettingen, beelden, maskers en traditionele kleding zijn te vinden in het Musée provincial de Houët. In de tuin van het museum staan oorspronkelijke hutten van lokale stammen. In de oude stadswijk Ibidwe ligt de Grande Mosquée, een goed voorbeeld van Soedanese leemarchitectuur. En geweldige Afrikaanse souvenirs vind je tot slot op de grote en kleurrijke markt ‘Le Grande Marché’. Bereid je wel voor op opdringerige verkopers.

Informatie over Bobo Dioulasso

Beste foto's & tips van Bobo Dioulasso

'238052' door sofieopdebeeck '238052' door sofieopdebeeck

Burkina FasoBobo Dioulasso

Burkina FasoBobo Dioulasso

Carrying heavy loads

sofieopdebeeck

Hoe ze het presteren weet ik niet, maar ik heb steeds erg veel bewondering voor de vrouwen die zulke pakken op hun hoofd kunnen dragen.

'391211' door papillonreizen '391211' door papillonreizen

Burkina FasoBobo Dioulasso

Burkina FasoBobo Dioulasso

De oude moskee van...

papillonreizen

Bobo Dioulasso, Burkina Faso's 'tweede hoofdstad', heeft een prachtige oude moskee. Gelegen aan de rand van het oude stadsdeel, is de lemen moskee (waar je onder begeleiding ook naar binnen mag) een bezoek meer dan waard!

'489873' door afrika '489873' door afrika

Burkina FasoBobo Dioulasso

Burkina FasoBobo Dioulasso

Leem moskee

afrika

Op doorreis van Ghana naar Mali hebben we slechts een paar plaatsen in Burkina Faso aangedaan. We zijn onder andere naar Bobo Dioulasso geweest waar we deze moskee bezochten. Prachtig al die moskeeen die uit zand en leem zijn opgebouwd. En met een prachtig vormgeving. 1x per jaar, na de regentijd, worden de moskeeen weer van een nieuwe 'modderlaag' voorzien. alle mannen uit het dorp werken hier aan mee en de stokken die uit de moskee steken, fungeren als steiger. t

Laat kaart zien