Savuti

'510355' door deerik '510355' door deerik

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

The Lion King

deerik

Over een week zit ik weer in het zo door mij geliefde Afrika. Ik hoop dan weer op een paar momenten waarop alles perfect samen valt, zoals op het moment van deze foto. Terwijl de meeste leeuwen liggen te relaxen besluit de koning (in wording?), vanaf het hoogste punt even hun territorium te overzien. Een tafereel uit het boekje, waar ik heel erg mee in mijn nopjes was.

'460115' door WKerkhof '460115' door WKerkhof

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

I'm a survivor

WKerkhof

Deze leeuwin was aan een oog blind maar wist toch al jaren zichzelf te redden. Laatst hoorde ik helaas dat ze er niet meer was, van iemand die het gebied daar goed kent…. Het ziet er een beetje akelig uit, zo dat ene blinde oog, zeker met haar bek vol bloed… Maar het was schijnbaar een dappere leeuwin die zich niet liet kisten!

'505078' door deerik '505078' door deerik

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

2 zien meer dan 1

deerik

Samen de boom in, want twee zien meer dan een. Uiteraard maken deze heren ook direct van de boom gebruik om hun territorium af te bakenen. Ik vond het een prachtig moment, twee van die boomklimmers!

'507008' door deerik '507008' door deerik

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Niet Storen!!

deerik

Een groepje leeuwen lag lekker te chillen onder een boom toen een familielid de rust kwam verstoren. Vrijwel allemaal keken ze geschrokken op. De voorste is een jong mannetje (zie zijn vlassige manen), over enige tijd zal hij uit de groep gezet worden omdat hij anders te zeer een concurrent voor het alfa mannetje gaat worden.

'442881' door Jan10e '442881' door Jan10e

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Lilac breasted roller

Jan10e

Deze prachtvogel is al vele malen geplaatst. Maar ik wil jullie graag mijn mooiste exemplaar tonen! Onderstaande info komt van: http://www.thefeaturedcreature.com/2013/11/breathtaking-bird-lilac-breasted-roller.html. This absolutely breathtaking bird is the Lilac-breasted Roller. You won’t find them in any tree-less areas, since they need to be constantly perched atop high vantage points in order to spot yummy prey like insects, lizards, small rodents, and even small birds. They nest in natural holes found in trees and lay around 2-4 eggs. Both boys and girls get to grow up looking fabulous, since there is no sexual dimorphism in the species. The birds are monogamous and their name ‘roller’ actually comes from the spectacular aerial displays the birds employ during mating season. Lilac-breasted Rollers will dive from a considerable elevation, and then roll in the air while simultaneously letting out a loud call to attract a partner. The best part of their mating dance, though, is when it’s perched. It rocks its body, almost like a belly dancer, swaying back and forth while keeping its head perfectly still. It looks hilarious, actually. The colors of this Lilac-breasted Roller paired with its outstanding dance moves make it one of the true lady killers of the bird world.

'491373' door WKerkhof '491373' door WKerkhof

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Impala over de sloot

WKerkhof

Helaas is de impala net niet helemaal scherp, maar was toch erg blij met deze springende foto over het water. Het geeft wel mooi de snelheid en de beweging weer van dit elegante dier!

'509262' door WKerkhof '509262' door WKerkhof

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Statige secretaris...

WKerkhof

De secretaris vogel is een hele bijzonder roofvogel. Hij staat erg hoog op zijn poten. De vogel heeft zijn naam te danken aan zijn hoofdpluimen, deze werden schijnbaar vroeger door klerken gebruikt. Helaas heeft deze prachtige vogel de status kwetsbaar, en staat dus op de lijst met bedreigde soorten (volgens wikipedia)

'508537' door WKerkhof '508537' door WKerkhof

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Luxe kampeersafari in

WKerkhof

In Botswana kun je jezelf helemaal wentelen in de super de luxe lodges die je op de meest bijzondere plekken aantreft. Verlekkerd keken we naar al er moois wat voorbij kwam, maar niks was geschikt voor ons budget... Gelukkig zagen we via Going Africa Safari een hele mooie reis per luxe tent. Northern Highligt safari, waarmee je 10 dagen door een prachtig stuk ongerepte natuur trekt per tent. Je tent wordt voor je opgezet, ontbijt, lunch en diner worden voor je klaargemaakt. Er was zelfs de luxe van een warme bucketshower per dag. Voor kamperen best luxe naar mijn mening. Maar wat eigenlijk nog het aller luxe voelde was elke dag wakker worden in een prachtige omgeving waar dieren tussen je tenten doorlopen. Een geweldige trip en ik kan het iedereen aanraden! Voor meer info over deze 10 daagde trip zie mijn blog: http://www.columbusmagazine.nl/afrika/botswana/reisreporter/blogs/7624.html En een leuk verhaal over olifanten tijdens het douchen: http://www.columbusmagazine.nl/afrika/botswana/moremi/reisreporter/blogs/7637.html

'517398' door WKerkhof '517398' door WKerkhof

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Nationale vogel van..

WKerkhof

Ieder land heeft vaak zijn eigen kleuren, dieren, vogels of zelfs planten als symbool. Botswana heeft dit mooie vogeltje, de vorstaartscharrelaar (of Lilac breasted roller) als nationale vogel samen de arend en de koeireiger. Verder zijn de zebra en de olifant de nationale dieren, is de sorghum (of sorgo) de nationale plant en de nationale kleuren zijn terug te vinden in de vlag: Blauw, zwart en wit

'460127' door WKerkhof '460127' door WKerkhof

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Hamerkop

WKerkhof

Wat deze Hamerkop vogels aan het doen waren, ik heb geen idee, maar het lijkt me een soort paringsdans te zijn geweest.Ze een stond in ieder geval op de ander, sprong er regelmatig weer vanaf om meerdere malen dit ritueel te herhalen… Als je goed naar de kop van deze vogel kijkt, is snel duidelijk waarom deze vogel zo genoemd is…

'456991' door WKerkhof '456991' door WKerkhof

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Koning leeuw

WKerkhof

Een van de meest indrukwekkende dieren van de bush, is koning leeuw. En zeker als hij recht op je auto afgelopen komt. Deze leeuw had net een hap genomen en kwam daarna recht op onze jeep gelopen!

'487487' door WKerkhof '487487' door WKerkhof

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Vorkstaart scharrelaa

WKerkhof

Dit mooie vogeltje is een vorstaartscharrelaar. Zelf vind ik de Engelse benaming: Lilac breasted roller' een stuk exotischer en toepasselijker klinken bij dit mooie gekleurde vogeltje

'545071' door michael-kimmy '545071' door michael-kimmy

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Leeuwen bij Savuti...

michael-kimmy

Na een hele dag met onze 4x4 rond rijden in Chobe National Park spotten wij vlakbij onze campsite een groep leeuwen slapend onder een boom. Ver van de paden en dus helaas te ver weg om mooie foto's te maken. We besluiten om tijdens de zonsondergang plaats te nemen bij een waterhole Pump Pan genaamd. (deze ligt zeer dicht bij de campsite dus je bent op tijd binnen.). Tijdens deze zonsondergang heb ik ook de foto gemaakt van de Olifanten bij zonsondergang. Al snel kwamen de leeuwen richting de waterhole. Ze waren met een flinke groep. Een zeer grote man, 2 jonge mannetjes, vrouwtjes en een aantal welpen. De leeuwen trokken zich niets aan van de auto's die rond de waterhole aanwezig waren en al snel lagen ze om ons heen. Geweldig om deze prachtige dieren te zien in het wild en zo dicht bij! Genieten met een hoofdletter G!!!

'492682' door WKerkhof '492682' door WKerkhof

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Big Bull

WKerkhof

Deze prachtige olifant was de eerste olifant die we zagen op een 10-daagse tentsafari door Botswana. Meteen een erg indrukwekkende omdat hij recht op onze auto af kwam lopen!

'459009' door Jan10e '459009' door Jan10e

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Yellow Billed Hornbil

Jan10e

Het zijn er velen in Savuti. Mooi hoe ze bij het nest het voedsel door een klein gaatje weten te proppen. De moeder legt in een holte van een boomstam 2 tot 4 eieren. Ze zit ingebouwd in het nest. En krijgt haar eten via een kleine opening. Als de kleintjes groot genoeg verlaat mams het nest door met de hoorn de afgesloten opening open te breken en vervolgens weer dicht te bouwen. Daar dient dus die grote snavel voor. De kleintjes worden nu door pa en ma gevoerd. Om de zware snavel te torsen is dit de enige vogel waarvan de halswervels de atlas en de draaier een eenheid zijn.

'449235' door Jan10e '449235' door Jan10e

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Een streepje voor

Jan10e

De eerste ochtend drive in Savuti. Heel kalm aan. Landschap is behoorlijk vlak. Hier en daar een kale boomstronk. En dan weer wat bosjes. Het gras en de begroeing staan er welig bij zo in het einde van de regentijd. Er staan een kudde zebra's en wildebeest apart van elkaar.

'495005' door WKerkhof '495005' door WKerkhof

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Familiefoto

WKerkhof

Ze blijven mooi om te zien deze kolossen! Hoe groot ze ook zijn, soms duiken ze ineens vor je op als je er recht voor staat

'501346' door WKerkhof '501346' door WKerkhof

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Brutaaltje

WKerkhof

Deze leeuw had het maar zwaar… Na een giraffe neer te hebben gehaald, er met vieren van te hebben gesmikkeld lag hij nu met een volle buik in het zonnetje. Het was zijn taak het enorme karkas te bewaken, maar van een volle buik wordt je moe en zodra meneer even zijn ogen dicht deed voor een kort tukkie besloot deze gier dat hij het er toch maar op ging wagen…. Dat ging natuurlijk (nog) niet gebeuren en meneer schoot op, joeg de gier terug de boom in en ging weer verder waar hij mee bezig was

'492253' door Jan10e '492253' door Jan10e

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Afrkaanse wilde hond

Jan10e

Deze Spotted wild dog solitair gezien in Savuti. Er zijn er helaas niet veel meer. Ik lees dit zojuist op de website van Artis. Afrikaanse wilde honden leven in groepen tot 40 dieren. Gemiddeld bestaat een roedel uit 7-15 dieren, met aan het hoofd een dominant paartje. Ze staan bekend als zeer efficiënte jagers. De jacht van de Afrikaanse wilde hond is een drijfjacht: de prooi wordt door een groep opgedreven en na een achtervolging van 50 meter tot enkele kilometers overmeesterd. Door hun goede conditie zijn ze in staat hun prooi uit te putten, en gezamenlijk kunnen ze dieren doden die veel groter zijn dan zijzelf. Bij de jacht haalt de Afrikaanse wilde hond snelheden van wel 55 kilometer per uur. Na 3 maanden gaan de jongen mee jagen.

'462080' door lansjes '462080' door lansjes

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Koude zonsondergang

lansjes

Zonsondergang in Savutti, onderdeel van Chobe NP. Na een warme game drive, laat in de namiddag genoten van een zonsondergang nabij een waterpoel. 'S avonds koelt het behoorlijk af naar ongeveer 5 graden, maar onze gids had gelukkig dekens bij voor ons waar we dankbaar gebruik van maakte. Helaas maar weinig dieren gezien, omdat we er net na het regenseizoen waren. Hierdoor zijn er veel verstopplaatsen, zowel in het hoge gras als ook achter struiken en in de bomen. Maar dit plaatje maakte veel goed voor die dag :)

'462249' door WKerkhof '462249' door WKerkhof

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Giraffe in het hoge..

WKerkhof

Plat op mijn buik voor deze foto Ik wilde graag een foto vanaf een laag standpunt maken, Volgens onze ranger was het ondenkbaar dat ik dat deed bij een olifant, neushoorn of een katachtige, maar voor deze giraffe wilde hij wel een uitzondering maken. Daar lagen we dan met 5 man in het hoge gras… Volgens mij vond hij dit ook erg bijzonder, want hij keek ons recht aan of hij wilde zeggen, wat zijn die nu aan het doen?

'432720' door Jan10e '432720' door Jan10e

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Bateleur arend

Jan10e

Het is de eerste keer dat ik een Bateleur zie.Vroeg in de ochtend nog. Hij bleef rustig zitten voor een fotosessie. Deze arend heeft zijn naam te danken aan zijn manier van vliegen. Bateleur betekent koorddanser. Net zoals een koorddanser die met zijn armen heen en weer gaat om zijn balans te vinden, beweegt deze roofvogel tijdens het vliegen zonder dat hij de vleugels beweegt. Deze vogel is vooral een aaseter, maar jaagt ook op kleine gewervelden en insecten. Het nestelen gebeurt in Acacia's, waarbij één ei gelegd wordt.Bateleurs paren voor het leven en gebruiken nooit meerdere malen hetzelfde nest. Hoewel de meeste havikachtige roofvogels territoriaal zijn, leven de Bateleurs in kleine groepen. In 2009 is de Bateleur op de internationale rode lijst als "gevoelig" gekwalificeerd. De indruk bestaat dat een vrij snelle achteruitgang in aantal broedparen plaatsvindt door vernietiging van het leefgebied, vervuiling en bewuste verdelging van de roofvogel door het uitleggen van vergiftigd aas. Mogelijk bevindt de soort zich al op de drempel van de kwalificatie "kwetsbaar". bron Wiki.

'509733' door WKerkhof '509733' door WKerkhof

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Yellow Hornbill

WKerkhof

Zuidelijke geelsnaveltok of Yellow Hornbill is een prachtige en veelvoorkomende vogel in Zuidelijk Afrika omdat hij zo goed tegen de droogte kan. Ook al is hij niet zeldzaam en redelijk makkelijk te spotten, ze blijven mooi! Deze zat te pronken in het mooie vroege ochtendlicht!

'505788' door deerik '505788' door deerik

BotswanaSavuti

BotswanaSavuti

Aan de Wandel

deerik

Deze Cheetah was gewoon lekker aan de wandel in zijn Territorium in Savuti. Hier aan de voet van een heuvel waarvan hij even later een groot deel van het gebied kon overzien.