Okavangodelta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eén met de natuur....

Okavangodelta,
Botswana


In het noordwesten van Botswana ligt de Okavango Delta.
De Okavango rivier (Cubango genoemd in Angola) ontstaat in de hooglanden van Angola en via Namibië stroomt de rivier Botswana binnen. Het water zoekt een weg door de grasvlaktes met lagunes en kanaaltjes om dan uiteindelijk in het zuiden in het droge zand van de Kalahari te verdwijnen.

De Okavango Delta is een prachtig groot gebied (ongeveer 15000 km² )vol met waterwegen. Je hebt lagunes die met lelies zijn begroeid. En je vindt er beboste eilanden, op één van die eilanden heb ik met een groep gekampeerd .
Naast de wandelsafari’s, die we ook hebben gedaan, hebben we ook meerdere malen met een mokoro boottrip de wonderen van de Okavango Delta mogen ervaren.
Een mokoro is van oorsprong een uitgeholde boot waar twee personen in kunnen plus een bootman of vrouw.
Ik moet zeggen een hele mooie belevenis zo tegen én na zonsondergang.
Tijdens ons verblijf heb ik dus beide gedaan. Er was een team aanwezig van koks en gidsen die ons vervoerde in de mokoro’s. We werden goed verzorgd .

Veel dieren komen in het droge seizoen naar de delta. Je kunt hier o.a. Olifanten, buffels, giraffen, lechwees, leeuwen, luipaarden, cheetah’s, hyena’s en vele antilopesoorten tegenkomen. En een groot aantal hebben we dus ook daadwerkelijk gezien én s'nachts ook gehoord.

Een hele sterke aanrader om te bezoeken en te kamperen op één van de vele eilandjes.
Je bent echt één met de natuur, overdag maar ook s’avonds in je tentje ;-) Heerlijk en alleen met de mensen met wie je dit avontuur beleeft. Ik voelde me een echte ontdekkingsreiziger zo voor in de mokoro !!