Moremi NP

Moremi National Park is het leefgebied van meer dan 400 soorten vogels. Verder vind je er zwarte en witte neushoorns en andere dieren die bij de big five horen. Moremi ligt in het oostelijke deel van de Okavango Delta en kenmerkt zich door uitgestrekte moerassen en graslanden.

Informatie over Moremi NP

Beste foto's & tips van Moremi NP

'497720' door WKerkhof '497720' door WKerkhof

BotswanaMoremi NP

BotswanaMoremi NP

Leeuwen liefde

WKerkhof

Dit stelletje parende leeuwen zagen we in Moremi, Botswana. Ze lagen in het gras en onze gids wist te vertellen als we geduldig waren, ze binnen niet al te lange tijd zouden gaan paren. En ja na ongeveer 20 minuten te wachten nam het vrouwtje het voortouw en kon een kort maar hevig paringsritueel beginnen. Het vrouwtje kijkt ietwat ongeïnteresseerd en zo te zien geniet het mannetje er toch ook niet echt van….

'497823' door WKerkhof '497823' door WKerkhof

BotswanaMoremi NP

BotswanaMoremi NP

Genieten van een...zo

WKerkhof

Deze giraffe geniet nog even van het zonnetje wat zo onder zal gaan, wij genieten van dit mooie dier met op de achtergrond een typisch Afrikaanse zonsondergang!

'498559' door WKerkhof '498559' door WKerkhof

BotswanaMoremi NP

BotswanaMoremi NP

Spareribs?

WKerkhof

In Moremi zagen we een klein groepje leeuwen wat eerder een giraffe gedood had. Dit is vrij bijzonder omdat een giraffe erg moeilijk neer te halen is, maar dit was, aan zijn donkere kleuren te zien, een oudje en is waarschijnlijk net op de verkeerde tijd wat gaan drinken, zodat de leeuwen vrij spel hadden. Deze leeuwin kwam kijken of er nog wat lekker over was… Voor meer info over deze 10-daagse safaritrip door de bush zie mijn laatste blog: http://www.columbusmagazine.nl/afrika/botswana/reisreporter/blogs/7624.html

Kaart van Moremi NP en omgeving